Zin in kleuren Deel 1

Van uitgeverij Act on Virtues ontvingen we het kleurboek Zin in kleuren Deel 1 om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Act on Virtues hartelijk bedanken. Informatie die op internet te vinden is: Heb je ook zo’n zin om weer eens lekker te kleuren? Ongedwongen, creatief, kleurrijk?
In dit unieke kleurboek voor volwassenen vind je prachtige kleurplaten van dieren, om in je eigen tijd en op je eigen tempo kleur te geven. Kleuren is ontspannen genieten. Je kunt er een muziekje bij opzetten en je gedachten en je fantasie de vrije loop laten. Je ziet de dieren onder je handen tot leven komen.
De vlinder nodigt uit tot verandering en vreugde, en meer kleur in je leven. De kat en de hond geven een les in tolerantie en de bever is het toonbeeld van samenwerking. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleur je mee?

Ik mocht over, het kleurboek, zin in kleuren deel 1 een recensie schrijven. Toen ik het boek in eerste instantie doorbladerde, leek me dit een heel leuk boek, met alleen maar kleurplaten van dieren. Nou vind ik “natuurgetrouwe” kleurplaten altijd leuk om te kleuren, dus was ik er erg blij mee.

Toen ik me meer verdiepte in het boek, bleek dat hier veel meer in zat dan “alleen kleuren”.10

In het voorwoord verteld Marja een mooi verhaal over het ontstaan van dit boek. Ze heeft in het boek, bewust veel meer verwerkt dan alleen kleurplaten.

Onder andere vertelt ze dat de kleurplaten als spiegel voor je gedrag kunnen functioneren. “Elk dier heeft zijn eigenaardigheden, denk aan een haas en een schildpad.”

Ze probeert door middel van de kleurplaten en vragen die bij die kleurplaat horen je stil te laten staan bij je gedrag en uitdagende leermomenten aan te reiken.

Dit wordt ook heel duidelijk uitgelegd. En ook dat dit boek o.a. voor ontspanning, meditatie als therapie gebruikt kan worden. Verder vertelt ze ook de betekenis van kleuren en zit er een kaart met “100 kleurrijke deugden om te inspireren” bij.

De kleurplaat die mij het eerste aansprak was de zwaan. Hierbij wordt o.a. verteld dat de zwaan monogaam is, ze soms behoorlijk kunnen ruziën en soms enige tijd uit elkaar gaan, om elkaar daarna weer in harmonie te ontmoeten. (Ik stond er wat betreft de “spiegel van je gedrag”, eerlijk gezegd, wat sceptisch tegenover, maar als ik er nu serieus over nadenk, past dit toch wel bij me…)Ook de vragen die erbij staan heb ik daarom in gevuld en daardoor wordt je zeker bewuster van je eigen gedrag en gedachten. (Ik heb deze antwoorden niet in deze recensie vernoemd, omdat ik dit te privé vind). Onderaan iedere pagina van ieder dier, staat ook een tip.Na de zwaan ben ik gewoon de volgorde gaan volgen, niet bewust, maar het hert vind ik persoonlijk een geweldig mooie dier. Ook hier werd een beschrijving van het gedrag verteld, stonden er vragen bij en als tip: om bijvoorbeeld begrip en inlevingsvermogen in balans te brengen, met onthechting (loslaten) en verantwoordelijkheid (daar laten waar het hoort).De derde en vierde kleurplaat en opdracht die ik deed, waren de vlinder en het lam. Ook deze waren een plezier en confronterend/leerzaam om te doen!

    

Ik heb alle kleurplaten met Bruynzeel potloden gekleurd. In het boek wordt verteld, dat welke kleurpotloden je gebruikt, je eigen keus is. Maar ook geeft Marja tips over kleurpotloden waar zij zelf het liefst mee werkt.Conclusie: Ik ben erg blij met dit mooie boek. Ik heb kleurboeken eigenlijk alleen om te kleuren. En zoals ik schrijf ben ik echt fan van “natuurgetrouwe” kleurplaten. Daarom is dit boek al een cadeautje op zich. De “opdrachten” die erbij zitten kun je natuurlijk vrijblijvend doen. Maar ik denk dat sommige mensen en zeker in vorm van therapie hier zeker wat aan zullen hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zin in kleuren Deel 1
Auteur: Marja van ’t Wel
Uitgeverij: Uitgeverij Act on Virtues
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 7 x 210 x 298 mm
ISBN: 9789081946315
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a.verkrijgbaar bij Uitgeverij Act on Virtues.

0 thoughts on “Zin in kleuren Deel 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *