Het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenen

Aangezien we kleurambassadeur zijn voor BBNC uitgeverij hebben we het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenen ontvangen om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor willen we BBNC bedanken. Informatie op de achterflap: De Dikke Dames van Julia Woning toveren een glimlach op ieders gezicht! Ze zijn vrolijk, ze zijn herkenbaar, en ze zijn perfect geschikt om in te kleuren… Deze volumineuze vrouwenfiguren, geboren uit de pen van deze kunstenares, brengen je altijd en overal in een goed humeur. Kleur de dames in hun natuurlijk habitat naar eigen inzicht in: aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur, aan de borrel met hun dikke dames-vriendinnen, of druk aan het werk achter hun bureau. Kleuren was nog nooit zo gezellig!

Er was vooraf al veel over de Dikke dames boeken te doen en ik was ook wel nieuwsgierig naar deze boeken. Dus toen dit boek binnen kwam ben ik dan ook meteen gaan kleuren. Dit boek bevat erg vrolijke kleurplaten en de kleurplaten zijn weer heel anders dan de normale kleurplaten die je in de boeken van BBNC uitgeverij vindt. Ik had wel verwacht dat het boekje groter zou zijn geweest maar met een formaat van 17 cm bij 17 cm vind ik het, een redelijk klein, maar wel handzaam formaat.
Op Facebook las ik in een bericht van Julia Woning dat Tombow ABT dual brush markers erg goed zouden werken op dit papier. Aangezien wij de Tombow ABT’s hier hebben, wilde ik dus wel proberen of dit echt goed zou werken, omdat het papier heel erg dun was, leek me het al raar als je hier überhaupt zonder doordrukken met stift in zou kunnen kleuren, maar daar zou ik alleen achter kunnen komen door het uitproberen. Dus ik ben begonnen te kleuren, en heb er voor de zekerheid wel even een blaadje achter gelegd. De kleuren komen mooi uit op het papier. Wel merkte ik dat met de huidskleur tint het papier heel snel gaat rullen, maar dat komt waarschijnlijk doordat dit sowieso een stift is die wat minder kleur afgeeft. Dus rustig verder gekleurd, echter al vrij snel zag ik op de achterkant verschillende kleuren doordrukken, wat heel jammer is. Ik had toch wel een betere kwaliteit papier verwacht. BBNC heeft al zoveel kleurboeken uitgebracht dan verwacht je eigenlijk dat ze ondertussen wel weten welke papiersoorten geschikt zijn. Maar bij dit boek blijkt dat dit niet het geval is. Aangezien stift heel erg doordrukt ben ik hierna met kleurpotloden gaan kleuren, ik was wel benieuwd hoe dit dan zou gaan. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden wel heel fijn op dit papier. De potlood gaf makkelijk het pigment af, en zelfs doezelen in combinatie met terpentine ging verbazingwekkend goed. Conclusie: Het boekje is een handzaam klein formaat. Het papier is helaas heel erg dun. Met stift is er bijna niet op te kleuren, want de kleurplaat op de achterkant ben je dan kwijt. Wat heel jammer is. Ik had verwacht dat BBNC wel wat meer kennis in huis had over papiersoorten ondertussen, zodat dit niet zou gebeuren. De kleurplaten zijn wel van een heel ander soort dan we van BBNC gewend zijn, wat ik wel weer erg leuk vind. Gegevens van dit boekje:
Titel: Het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenen
Auteur: Julia Woning
Uitgeverij: BNC uitgeverij
Afmetingen: 170 x 169 x 11 mm
ISBN: 9789045318455
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar via onze webshop.

0 thoughts on “Het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenen

  1. Het lijkt me een apart kleurboek, jammer dat dit papier niet geschikt is voor alle materiaalsoorten, terwijl Julia dat wel aangeeft op haar eigen pagina. De BBNC zou inmiddels wel moeten weten welke papier dikte ideaal is.. Ik kleur meestal met potloden dus persoonlijk heb ik geen probleem mee.
    Bedankt weer voor het review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *