Keltische mandala’s

Via uitgeverij Panta Rhei ontvingen wij Keltische mandala’s en ik (Claudia) ga een review maken van dit boekje. Natuurlijk willen wij uitgeverij Panta Rhei bedanken hiervoor.

Internet: Een kleurboek voor ontspanning en meditatie.
Dit boek bevat uitsluitend mandala’s ontleend aan de oude Keltische cultuur.
De kracht van de in elkaar gevlochten slangen en knopen is een van de weinige bekende geheimen van dit uitgestorven volk.

Hierbij wat voorbeelden:
Wat ik vooral leuk vind is het stukje kleurenleer, erg  leuk om na het inkleuren te kijken wat de de kleuren zeggen en of het klopt met het gevoel wat je had met inkleuren. Daarbij zijn de mandala’s enkelzijdig gedrukt en maakt het niet zoveel uit als de stiften eventueel zouden doordrukken.Voor mijn eerste mandala heb ik caran d’ache luminance gebruikt. Het papier is erg geschikt voor potlood en laat zich prima blenden. Ik heb een blender gebruikt van prismalo. Het papier voelt iets stroef aan en kleurt wel heerlijk weg. Voor de achtergrond heb ik softpastel van van Eijck gebruikt.
Uitwerking kleurenleer:
– paars: mystiek, magie, individualisme
– turquoise: vriendschap, gezelligheid, vindingrijkheid, charme, zelfbewustheid

Deze mandala heb ik gekleurd met stabilo en de achtergrond met softpastel van van Eijck. De lichtblauwe kleurde niet fijn, dit kan aan de stift zelf liggen, maar het kan ook aan het grovere papier liggen. De zwarte daarin tegen kleurde mooi streeploos en egaal. Helaas drukken de stabilo’s wel door, maar omdat het enkelzijdig is gedrukt maakt dat niet uit.

Uitwerking kleurenleer:
– zwart: waardigheid, onbedwingbaarheid,vernieuwing
– blauw: zekerheid, evenwichtigheid, gelatenheid, vrede, verlangen, trouw

 
Ik heb nog een extra mandala gemaakt en heb hier voor de spectrum noir markers gebruikt. Ook deze achtergrond heb ik gedaan met van Eijck softpastel. Door dat de markers op alcoholbasis zijn drukt het wel door, maar dat vind ik wel altijd een leuk effect hebben.
En voor een leuk effect de achterkant.

Uitwerking kleurenleer:
– groen: hoop. wilskracht, groei, nieuw begin, goed voelen
– geel: helderheid, vreugde, tevredenheid, wijsheid, fantasie
 

 

Conclusie: Een leuk boekje, aparte mandala’s maar voor ieder wat wils. Doordat de mandala’s enkelzijdig zijn gedrukt, zijn ze geschikt voor elk materiaal, al gaat mijn voorkeur uit naar potlood.

Gegevens van het boek:
Titel: Keltische mandala’s
Auteur: Klaus Holitzka
Uitgeverij: Panta Rhei uitgeverij
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 9x297x210 mm
ISBN: 9789073207905
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij uitgeverij Panta Rhei en in onze webshop.

0 thoughts on “Keltische mandala’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *