Zentangle creatieve patronen tekenen

Dit boek heb ik, Mariska, cadeau gekregen. En als zentangle tekenaar ben ik hier natuurlijk heel erg blij mee! Daarom wilde ik dit graag delen met jullie door middel van een review!

Informatie van het internet: Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit Kun je niet echt tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Of heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Of ben je gewoon graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou! Zentangle is een vorm van meditatie door het tekenen van patronen. Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een Zentangle alle kanten op kan gaan. Volg gewoon je gevoel! Er is geen goed of fout! Doordat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komt je lichaam tot rust. Zorgen en stress verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe inzichten die opborrelen door het zelfvertrouwen dat tanglen je geeft. Veel tekenplezier!

Het boek is opgedeeld in meerdere hoofdstukken., en bevat 48 bladzijden. Je vind er veel basis informatie, zoals materialen en technieken, maar ook wat moeilijkere dingen zoals het maken en toepassen van schaduwen. Ook staat er informatie in om je eigen tangles te maken, en hoe je dat moet/kunt doen. Er staat ook op bijna elke pagina wel een tangle stap voor stap uitgelegd. Daardoor is dit boek voor elk niveau geschikt. Het is duidelijk geschreven, en zeker niet moeilijk te begrijpen. Ook kun je hier veel inspiratie opdoen.
Ook bij dit boek heb ik weer een plaat gemaakt die jullie kunnen kleuren. Deze is morgen hier te downloaden als weekkleurplaat. Ik heb in dit boek veel inspiratie opgedaan. Ik heb gekozen om een grote vis te tekenen, en daarin de wereld van de zee te maken.
Conclusie: Ik ben heel erg blij met dit boek. Er staat veel informatie in, maar ook heel veel inspiratie en vele nieuwe tangles! Ik vind dit boek heel duidelijk, en zal het zeker blijven gebruiken als ik ga tekenen. Als je graag zentangle tekent, dan kan ik dit boek zeker aanraden. Als je een beginner bent, of al een gevorderde tekenaar, je kan een hoop inspiratie halen uit dit boek!

Gegevens van dit boek:
Titel: Zentangle creatieve patronen tekenen
Auteur: Sandy Steen Bartholomew
Uitgeverij: Deltas
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 217 x 217 x 5 mm
ISBN: 9789044736809
Prijs: € 13,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

0 thoughts on “Zentangle creatieve patronen tekenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *