Het enige echte neon kleurboek

Van uitgeverij BBNC ontvingen wij “het enige echte neon kleurboek” om uit te testen en onze bevindingen in een review te schrijven. Hiervoor onze dank. Informatie van de achterflap van het boek: Dit ultralevendige kleurboek doet bijna pijn aan je ogen: de kleuren stralen je tegemoet en de platen zijn buitengewoon oogstrelend. Het boek staat vol met fluorescerende kleurplaten met dieren, designs, patronen en natuurlijke vormen om in te vullen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich urenlang vermaken met markers, fluorverf en neonkleurpotloden. Maar je kunt natuurlijk ook met gewone potloden, verf, krijt of stiften aan de slag.

We hadden dit boek al vaker in de boekhandel zien liggen en al vaker ingekeken. Maar alsnog was ik toch weer nieuwsgierig en weer moest ik het weer door bladeren. Wat me weer op viel was dat er veel leuke originele kleurplaten in zitten. Je moet wel van de neonkleurtjes houden. Ondanks dat ik tijdens het kleuren eigenlijk nooit neonkleuren gebruik, vind ik dit boek echt geweldig. De platen zijn origineel en er staan, vind ik persoonlijk, erg leuke platen in. Aangezien er op de achterflap staat dat er gekleurd kan worden met markers ben ik begonnen te kleuren met de Spectrum noir alcohol markers. Deze kleuren inderdaad erg fijn in dit boek, maar drukken natuurlijk wel door. Ik heb wel voor de zekerheid nog een leeg wit papier achter gelegd om het doordrukken op de volgende plaat te voorkomen. Maar het papier is wel ontzettend geschikt om met markers op te kleuren, de markers lopen niet door en dat is wel hartstikke fijn. Echter moet je er wel altijd rekening mee houden dat je de plaat op de achterkant kwijt bent. Dit vind ik op zich wel jammer aangezien de uitgever op de achterflap wel schrijft op dat er in gekleurd kan worden met markers. Dit kan ook maar door dat het boek dubbelzijdig bedrukt is, ben je wel altijd 1 plaat kwijt. Hierna ben ik gaan kleuren met potloden, hierbij heb ik gekozen voor de Staedtler ergosoft potloden. Deze kleurden ook goed in dit boek. Het heeft een hele fijne structuur waardoor het potlood mooi wordt weergegeven en bij weinig druk er ook genoeg kleur afgegeven wordt en je mooi egaal kunt kleuren. Alleen bij bovenstaande kleurplaat die ik met potlood gekleurd heb, klopte naar mijn gevoel de achtergrond niet helemaal, de lijnen liepen hierbij heel raar. Maar wellicht licht dit aan mij, en hoorde dit gewoon zo. 😉
Als laatste heb ik natuurlijk ook nog een kleurplaat met stift gekleurd. Hierbij heb ik deze gekozen voor de Faber Castell Pitt pen Brush. De stiften kleurden ook weer erg mooi. Het papier is dik genoeg want de stiften drukten absoluut niet door, zelfs als je een paar keer over dezelfde plek gaat zie je nog niks op de achterkant. Dit is altijd wel een pluspunt, vooral bij de platen met de neonkleuren vind ik zelf ook stift wel erg mooi om te gebruiken omdat je dan toch een iets feller idee krijgt. Het boek bevat een aantal kleurplaten die over 2 bladzijden verdeeld zijn. Wat me hier wel bij een aantal van deze platen opviel is dat ze in de rand zo min mogelijk te kleuren hebben gezet. Wat natuurlijk fijn is, omdat in de rand altijd wat lastig kleuren is. Bij sommige platen moet je wel echt tot in de rand kleuren, echter dan zijn het echt platen waarbij het ook niet te voorkomen is. Maar zoals bovenstaande hebben ze er naar mijn idee toch wel bewust over nagedacht. Conclusie: Ik vind het een heel leuk afwisselend boek, al moet je wel natuurlijk iets aan de neon kleuren vinden die er in gebruikt zijn, Ik vind dat zelf heel leuk hierbij, al heb ik zelf normaal niks met neon kleuren. Je kunt er met allerlei materialen heel goed in kleuren. Zelfs alcohol markers kleuren heel fijn hierin, al moet je er dan wel aan denken dat de plaat aan de achterkant verloren is, en ik zou er voor de zekerheid nog een leeg wit vel achter leggen. Het papier is van een goede dikke kwaliteit waar stift ook niet op doordrukt. Gegevens van dit boek:
Titel: Het enige echte neon kleurboek
Auteur: Richard Merritt, Amanda Hillier & Felicity French
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 17x251x169 mm
ISBN: 9789045317090
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *