Creatief kleurblok Bloemen

SAM_0346Van uitgeverij Edutrix kregen we het Creatief kleurblok Bloemen om uit te testen en daar onze bevindingen over te schrijven in een recensie. Bedankt hiervoor. SAM_0354Informatie die op internet te vinden is: Laat je inspireren en ontdek je natuurlijke creativiteit met deze prachtige bloementekeningen om in te kleuren. Dit kleurboek met 48 gedetailleerde kleurplaten is geschikt voor jong en oud. Na het inkleuren kun je de tekeningen mooi uitscheuren om op te hangen of eventueel te bewaren.

Toen ik het blok binnen kreeg, opende ik het blok, echter open je de voorste bladzijde als boek, echter daarna zie je een blok en zitten de bladzijden aan de bovenzijde aan elkaar vast. Ik vermoedde in eerste instantie dat dit veel plaats in zou nemen met kleuren, echter de voorkant kun je zonder problemen onder de achterkant vouwen. SAM_0348

Ik ben door de kleurplaten gaan bladeren en je hebt een verscheidenheid aan platen die wel allemaal iets met bloemen te maken hebben. SAM_0352

Ik heb er een uitgekozen, waar de lijnen niet echt met hard zwarte inkt zichtbaar waren. Dit vond ik wel apart. Ik heb eerst met potloden gekleurd. Ik ben begonnen met de staedtler ergosoft potloden echter ben ik heel snel geswitched naar de faber castell polychromos, ik merkte dat ik op dit papier niet zo fijn kleurde met een hardere potlood, toen ik daarna verder ging met de polychromos potloden merkte ik dat het kleuren een stuk fijner ging. Dus het papier vraagt echt om een iets zachter potlood.
SAM_0347Hierna ben ik gaan kleuren met stiften omdat ik wel benieuwd was hoe deze zouden kleuren op dit blok. Aangezien dit redelijk dun papier was, was ik bang dat dit zou doordrukken, dit is echter niet zo’n groot probleem omdat de blok enkelzijdig bedrukt is. De stiften kleurden, net als de zachtere potloden erg fijn op dit papier. De stiften drukten wel lichtjes door op het papier, echter niet zo dat de plaat er achter ook gekleurd was, voor de zekerheid zou je een wit vel er tussen kunnen leggen. SAM_0351Conclusie: Een leuke afwisselende blok, zeker als je van bloemen kleuren houdt. Het papier is fijn voor stiften. Potloden zou ik wel zachtere potloden gebruiken aangezien deze op dit papier net wat fijner kleuren dan een iets harder potlood.

SAM_0350

Gegevens van dit blok:
Titel: Creatief kleurblok Bloemen
Uitgeverij: Edutrix
Nederlandse uitgeverij: ABC uitgeverij
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 10x210x210 mm
ISBN: 9789490280406
Prijs: € 6,99

Deze blok is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

0 thoughts on “Creatief kleurblok Bloemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *