Creatief kleurblok Vlinders

Van uitgeverij Edutrix kregen we het Creatief kleurblok Vlinders om uit te testen en daar onze bevindingen over te schrijven in een recensie. Bedankt hiervoor. Informatie die op internet te vinden is: Laat je inspireren en ontdek je natuurlijke creativiteit met deze prachtige vlindertekeningen om in te kleuren. Dit kleurboek met 48 gedetailleerde kleurplaten is geschikt voor jong en oud. Na het inkleuren kun je de tekeningen mooi uitscheuren om op te hangen of eventueel te bewaren.

Behalve dat ik een mandala-fan ben met kleuren. Kleur ik naast mandala’s het liefst vlinders. Waarom weet ik niet, maar ik heb, in het algemeen, gewoon iets met vlinders.

Toen ik de blok opensloeg, zag ik dat het inderdaad ook een blok (21cm x 21cm) was en geen boek. De kleurplaten zitten er “als een blocnote” in. Hierdoor zijn ze er makkelijk uit “te scheuren”, zelfs als je er enkele tussen uit haalt, blijft de blok heel. Ook zijn ze enkelzijdig gedrukt. Dit is weer prettig als je met stiften werkt die doordrukken.

Ik ben met normale potloden begonnen. Omdat het erg glad papier is, vond ik dit iets minder fijn kleuren. Het lijkt wel of de potloden op het papier krassen. Maar hoe dikker je het potlood erop zet, hoe beter het resultaat wordt.De tweede kleurde ik met normale viltstiften. Dit ging door het gladde papier juist heel erg fijn. En hoe vaak je ook over één en dezelfde plek heen gaat, het papier rult totaal niet.
De derde kleurplaat was er één met een grijze achtergrond en witte vlakken om in te kleuren. Dus zonder de zwarte lijnen. Dit vond ik wel apart en leek me erg leuk om te doen. Ik kleurde deze met Stabilo 68 en 88. Ik dacht hiermee de lijnen duidelijk aan te kunnen geven. Het eindresultaat vind ik echter tegen vallen. Misschien omdat ik de zwarte lijnen toch mis.
De vierde en vijfde heb ik met Spectrum Noir potloden en markers gekleurd. De vlinder op de bloem, heb ik met de potloden gekleurd en gedoezeld (uitgewreven met terpentine). De vijf vlinders heb ik met de markers gekleurd. Beide werkte perfect. Het doezelen ging heerlijk door het gladde papier en de markers “liepen niet meteen uit” zoals dat op andere papiersoorten wel geregeld voorkomt.

Ik vind dit, ondanks dat het een heel eenvoudig boekje/blokje lijkt, als je van vlinders houdt een must om bij je kleurboekenverzameling te hebben. Er zitten erg veel gevarieerde kleurplaten in. Met en zonder zwarte lijnen en ook bijvoorbeeld een vlinder op een bloem, of 10 vlinders op een pagina. Deze zijn erg leuk en door het papier ook fijn om te kleuren.

Gegevens van deze blok:
Titel: Creatief kleurblok Vlinders
Uitgeverij: Edutrix
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 210 x 210 x 10 mm
ISBN: 9789490280413
Prijs: € 6,99
Deze blok is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Creatief kleurblok Vlinders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *