Mandalakleurboek

Van Chrissie van Eijk kregen we haar, in eigen beheer, uitgebrachte Mandala Kleurboek. Hiervoor onze dank. Informatie die op internet te vinden is: Dit mandalakleurboek is een inspirerend kleurboek. De sierlijke lijnen nodigen direct om te gaan kleuren! Door de verschillende vormen en afmetingen blijft elke mandala origineel. Het inkleuren van de mandala’s werkt ontspannend.

Toen we het boek binnen kregen zijn we gelijk gaan bladeren door het boek. Wat gelijk op viel waren de gekleurde voorbeelden in het boek. Hierdoor kun je natuurlijk meteen inspiratie opdoen. Wat alleen jammer is, is dat je wel wat witte plekjes in de kleuren ziet wellicht door het afdrukken?Bij het doorbladeren voelde het papier erg dun aan, dus ik ben meteen begonnen te kleuren met stiften, ik heb gekozen voor de Staedtler triplus color. Ik was erg benieuwd of deze zouden doordrukken, maar was positief verrast dat het niet doordrukte. Je ziet wel dat er op de ene kant gekleurd is, maar dit is ook bij de gedrukte voorbeelden, echter kun je de kleurplaat aan de andere kant gewoon kleuren, omdat het niet doordrukt. maar door het dunne papier zie je het dus wel. Het papier is gebroken wit en kleurde erg prettig met de stiften. Hierna ben ik gaan kleuren met potloden, en heb ik de staedtler ergosoft potloden genomen. Ook deze gleden erg makkelijk over het papier en gaven ook bij weinig druk genoeg kleur af. De kleuren worden mooi weergegeven en door de fijne structuur van het papier kleurt het papier ook met potlood goed. Conclusie: Het is een leuk mandalaboekje, wat wel dun papier heeft, wat ondanks het dunne papier bij mij niet doordrukte. Ik kleurde met stift en met potlood erg fijn hier in. De voorbeelden die in het boek staan kunnen een leuke inspiratie zijn, echter vind ik het jammer dat de afdrukken niet heel erg goed gedrukt zijn. Gegevens van dit boek:
Titel: Mandalakleurboek
Auteur: Christine Karin van Eijk
Uitgeverij: Eigen beheer/ boekscout
Aantal pagina’s: 84
Afmetingen: 20 x 20 cm
ISBN: 9789402218466
Prijs: € 15,45

Dit boek is te bestellen bij Boekscout.

0 thoughts on “Mandalakleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *