Spectrum Noir Next generation 12 x 6 set Markers

Van Ge-We Hobby kregen we een set spectrum noir Markers om uit te proberen en onze bevindingen te omschrijven. We willen Ge-We hobby natuurlijk bedanken voor deze set.

Informatie die op internet te vinden is: Spectrum Noir markers zijn een must als je graag je stempeltjes of kleurplaten inkleurt met stiften. Deze stiften op alcoholbasis zijn er in 168 kleuren. Er zijn 12 sets van 6 stuks per kleurassortiment en 4 sets van 24 stuks. Ze hebben 2 punten per stift, een dikke en een dunne. De 4 sets van 24 stuks hebben dus andere kleuren (en dus ook kleurnummers) dan die van de 12 sets van 6 stuks.
Ze zijn ideaal voor inkleuren van stempelafdrukjes en kleurplaten.
De kleuren kunnen tijdens het inkleuren worden gemengd of in laagjes over elkaar worden aangebracht om schaduweffecten te creëren.
Deze stiften zijn een goedkoop alternatief voor Copic Markers en ook goed samen te gebruiken.

We willen jullie eerst de kleuren van de aparte sets laten zien, zodat jullie een idee van de kleuren krijgen. De sets zijn per kleur gerangschikt.
     

    

Nu hebben jullie in ieder geval een idee welke kleuren er in de verschillende sets zitten.
Iedere set bevat ook een karton waar alle kleuren van de sets opstaan, echter vind ik de kleuren gekleurd toch anders overkomen als de gedrukte kleuren. De markers hebben 2 punten per stift. Een dikke en een dunne punt. De dikke punt loopt schuin af en de dunne punt is een ronde punt. We zijn hierna natuurlijk ook meteen begonnen met kleuren. We hebben allereerst gekozen voor verschillende platen van Pinterest. Let wel op dat dit het beste geprint kan worden op DCP papier om bloeden van de alcohol markers te voorkomen. De inkt vloeit mooi in het papier.

Ik ben begonnen met een iets eenvoudigere ook om uit te proberen hoe de markers kleuren. Wat mij meteen opviel was dat ook bij grotere oppervlakten deze egaal kleurden. Hierna heb ik een kleurplaat van Pinterest gekozen die iets kleinere vlakjes had, omdat ik benieuwd was hoe het kleuren van kleinere vlakjes zou lukken. Ik merkte dat ook de kleinere vakjes heel goed gingen. Met de kleine punt kun je heel secuur kleuren en de kleine vakjes kleuren ging dus ook zonder problemen.
Hierna hebben we nog een plaat van Pinterest genomen die niet geheel wit was, maar een beetje grijzig. Waardoor je dus eigenlijk over de geprinte inkt heen kleurt. Met gewone stiften heb je heel vaak dat je dan al gauw de inkt meekleurt en dat je dus eigenlijk een soort zwarte vegen in je tekening krijgt. Hier waren we nu ook wel een beetje bang voor, echter hier was helemaal geen sprake van, zelfs als we over de donkerste vakken heen kleurden bleef de kleur nog zoals die hoorde en gaf het zwart niet af, wat dus heel fijn is, vooral bij platen van Pinterest is dat een mooie uitkomst.
Natuurlijk was ik ook benieuwd hoe de markers in de boeken zouden kleuren. Natuurlijk drukken ze sowieso door omdat het alcoholmarkers zijn, maar er zijn tegenwoordig een aantal boeken die enkelzijdig bedrukt zijn, daarnaast heb je in ieder boek wel een aantal kleurplaten zitten die je minder leuk vindt en die je niet zo snel zou kleuren, de plaat aan de andere kant kun je dan mooi met de markers kleuren. Ik raad wel aan om in een kleurboek altijd even een leeg vel papier erachter te leggen voor de veiligheid.

Ik ben begonnen te kleuren in het Enige echte neon kleurboek. Hier had ik een kleurplaat uitgezocht waar ik de achterkant niet zo mooi van vond, de voorkant had een neon-oranje achtergrond en dat vond ik wel leuk, dus hier wat leuke kleurtjes bij gezocht en ben ik gaan kleuren. Het papier van dit boek zoog absoluut niet, waar ik wel versteld van stond, normaal heb je toch vaak dat het papier van kleurboeken de alcohol echt opzuigt. Maar dit boek is echt geschikt om te kleuren met deze markers. Hierna heb ik het Kaleido Color boekje erbij gepakt. Hier zijn ook wat kleinere vakjes en streepjes die gekleurd moeten worden, en ik was dus weer erg benieuwd hoe dit zou lukken. Het Kaleido Color boek is enkelzijdig bedrukt, dus hier verlies je sowieso geen kleurplaten. Ook hier ging het kleuren heel goed en zoog het papier absoluut niet. Ik had dit bij een van deze boeken echt wel meer verwacht. Conclusie: De Spectrum Noir Markers zijn erg mooie markers, zeer geschikt om te kleuren van platen van bijvoorbeeld pinterest, maar ook een heel aantal kleurboeken zijn geschikt voor deze markers. Echter moet je je dan wel bewust zijn bij dubbelzijdig bedrukte boeken dat je dan een plaat kwijt bent door de doordruk. Echter door de heldere mooie kleuren en door dat je mooi egaal kunt kleuren met deze markers is dit verlies van een plaat meer dan waard. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden met deze markers, zoals gebruik maken van de blender-marker en mengen of in laagjes gebruiken van deze markers. Dit hebben we nu nog niet laten zien, maar komen we wellicht later op terug.

Deze markers zijn per set van 6 stuks te koop bij Ge-We hobby voor € 7,95
De set van 12 x 6 stuks kost bij Ge-We hobby € 65,00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *