Mindful kleuren voor volwassenen

Toen ik, Mariska, dit boek zag liggen vond ik hem gelijk al heel erg mooi. Ik heb hem eerst wel een paar keer terug gelegd omdat de prijs van 12,50 wel iet wat hoog was. Maar uiteindelijk het boek meegenomen, en geen spijt van gehad! Bij deze deel ik mijn bevindingen met jullie.

Informatie van het internet: 32 gedetailleerde tekeningen voor een moment van rust en meditatie
Gedetailleerde tekeningen inkleuren werkt heerlijk ontspannend en zelfs meditatief. Door al je aandacht op de afbeelding te richten, kun je je gedachten even helemaal stilzetten. Kies een tekening, scheur uit en kleur in met potlood of stift. Heerlijk om te doen en bovendien leuk om te bewaren.
Veel kleurplezier!

Dit boek spreekt mij heel erg aan. Het is wel wat in de zentangle stijl. Ook vind ik de platen super mooi! Het zijn allemaal dieren. Soms heb je 1 plaat op 1 pagina, maar ook zijn er pagina’s met kleinere afbeeldingen. Zo heb je bv een pagina met uilen, daar staan 5 kleine uilen op 1 pagina.


De eerste plaat heb ik gekleurd met stiften (staedtler en united office). Ik heb gekozen voor een plaat met vele afbeeldingen. Dit met allemaal soorten bloemen e.d. Het papier kleurde erg fijn, en de kleuren kwamen goed op het papier. Ik heb er zelf voor gekozen om de pagina er uit te halen, omdat ik dit makkelijker vind kleuren (draai de plaat veel). Het boek is enkelzijdig bedrukt, dus dat is een pluspunt. Ik vond wel dat deze stiften erg doordrukten. Ik zou zelf een blanco vel erachter doen als je de platen niet uit het boek wilt halen.

De tweede plaat heb ik gekleurd met potloden (Faber castell polychromos en Bruynzeel expressions). Ik heb gekozen voor een plaat met een olifant.  Deze potloden kleurden heel mooi en makkelijk op dit papier. Ook kon ik de kleuren goed blenden met mijn blender potlood. Ik vond de resultaten erg mooi op dit papier.

Conclusie: Ik ben heel blij dat ik dit boek heb gekocht, ik ben er heel blij mee. Door dat de pagina’s uitneembaar zijn, en enkelzijdig bedrukt kun je met alle materialen werken in dit boek. Zelf vind ik de platen heel erg mooi, en is dit boek z’n geld waard!
Gegevens van het boek:
Titel: Mindful kleuren voor volwassenen
Ondertitel: 32 gedetailleerde tekeningen voor een moment van rust en meditatie
Uitgeverij: Deltas
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 7x307x255 mm
ISBN: 9789044741858
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. te koop in onze webshop.

0 thoughts on “Mindful kleuren voor volwassenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *