Denksport: Magisch Kleurblok – Editie 1

Informatie van de Denksport site:
In dit Magisch Kleurblok zijn de dingen vaak niet wat ze lijken. Pak je potloden of stiften en ontdek al kleurend de magie van de Tovertekening. Hoe? In dit Magisch kleurblok zijn de dingen vaak niet wat ze lijken. In de vakjes van de tekening staat een nummer of een symbool. Deze nummers en symbooltjes staan voor een kleur. Het aantal nummers en symbooltjes is in iedere tovertekening anders, maar je hebt nooit meer dan negen verschillende kleuren nodig om te kunnen toveren. Ook staan er in dit kleurblok mandala’s en andere kleurplaten. Bij het kleuren heb je ondersteuning van een handig karton op de achterkant, zodat er altijd een goede ondergrond is om te kleuren. Als een kleurplaat af is, scheur dan de pagina van het blok om deze bijvoorbeeld weg te geven. Het is natuurlijk ook leuk om ze op te hangen in de slaapkamer of aan de koelkast!

Nadat we een tijdje geleden reviews geschreven hadden over de serie van Denksport voor Kleuren voor volwassenen kreeg ik een mail dat er een kleurserie voor kinderen uit kwam. En dat je hier een review voor kon schrijven. Dit leek me wel leuk. Dus vandaag kreeg ik het eerste Magisch Kleurboek in de bus.Mijn dank hiervoor gaat uit naar Denksport.

Ik ben gelijk begonnen te bladeren en vind er, ook voor volwassenen, erg leuke platen instaan.
De blok bestaat uit 36 tekeningen, waarvan 18 kleur op nummer, en heeft een formaat van 235 bij 165 mm.

Ik ben gelijk begonnen met kleuren. Eerst met potlood begonnen in een kleuren op nummer. (De magische kleurplaat.) Hierbij denk je iets te zien, maar na het inkleuren zie je toch iets heel anders. Wat erg leuk is, vind ik. Enige wat jammer is, is dat je de donkere strepen zichtbaar blijven.

Ik ben begonnen met, wat ik dacht een kerstman met een cadeautje in de handen…(zie afbeeldingen iets hierboven.)

Echter als de afbeelding af is, zie je dat het iets heel anders wordt.

Op de achterkant van de kleur op nummer (magische kleurplaat)(rechter foto) zie je de oplossing van de kleurplaat altijd afgedrukt staan. Wat het voor kinderen natuurlijk makkelijker maakt.

Naast de kleuren op nummer zitten er ook gewone kleurplaten en mandala’s in de blok. Die ook erg leuk zijn. Hierdoor krijg je een afwisselende blok, waarin je voor iedereen wat wils hebt.

De kleurplaten zijn makkelijk uit de blok te scheuren, waardoor je ook samen met bijvoorbeeld je kind of vrienden uit 1 blok kunt kleuren.

Je kunt er mooi met kleurpotloden in kleuren maar evengoed met stiften, aangezien de bladzijden eenzijdig bedrukt zijn.

Volgens Denksport is de blok bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar, echter denk ik dat ook oudere kinderen en zeker ook volwassenen hier heel wat plezier aan kunnen beleven. Wellicht dat het voor volwassenen eenvoudig is, maar dit maakt het plezier niet minder leuk.

Het Magisch Kleurboek verschijnt 3 x per jaar. De eerste versie is alleen te koop via Denksport.nl. De andere versies, die op 21 april en op 16 juni verschijnen, zijn te koop op denksport.nl en bij de bekende denksport verkooppunten en gaat dan 4,25 kosten.

0 thoughts on “Denksport: Magisch Kleurblok – Editie 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *