ColoSolo Christmas app

Van de maker van de ColoSolo Apps kregen we De ColoSolo Christmas app om uit te testen en onze bevindingen in een recensie op te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Dit is een speciale uitgave van de unieke ColoSolo serie en heeft als thema ‘Kerst en Nieuwjaar’. 
* Met mooie nieuwe afbeeldingen die passen bij het thema en boordevol nieuwe mogelijkheden!
* Tekst toevoegen in verschillende lettertypes om bijvoorbeeld een kerstkaart of menukaart te maken. De letters kun je zwart maken maar ook omlijnd om in te kleuren.
* Met de tekst kun je dezelfde bewerkingen toepassen als met de afbeeldingen: draaien, vergroten, verkleinen, cirkels of hele Mandala’s maken.
* Een maatring waardoor je heel precies kunt ontwerpen.
* Een “dag en nacht” knop om de achtergrond zwart te maken. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een   mooie sterrenhemel als achtergrond.


De designs van deze app doen inderdaad meteen aan de kerstmis denken. Sterren, kerstboompjes, hulst en kerstbellen. Ik ben begonnen een mandala te maken met deze app en dan kom je al snel in de kerstsferen ook al is het tussen de 20 en 30 graden deze week. 🙂
De app is qua gebruik vergelijkbaar met de andere apps van ColoSolo. Wat beduidend nieuw is, is de mogelijkheid om tekst toe te voegen. Wat een leuk extraatje is in deze app. Je hebt de keuze uit verschillende lettertypes, wat jammer is, maar wat misschien in een update nog komt is dat je eigen lettertypes kunt toevoegen. Je bent nu beperkt door de lettertypes die de maker toegevoegd heeft, al heb je hier wel al een verscheidenheid aan lettertypes.

Je kunt de afbeelding die je maakt natuurlijk op verschillende maten afdrukken, als je bijvoorbeeld kaartjes wilt maken om op te sturen druk je de tekening op kleiner formaat af, echter denk ik dat sommige dingen kleuren dan toch wel erg moeilijk wordt. We hebben gekozen om de tekening gewoon op A4 formaat af te drukken. Ik denk bij de eerste tekening die ik gemaakt heb, dat de klok in het midden erg lastig kleuren wordt als je die op kleiner formaat afdrukt. Ik weet niet of de maker van de app hier rekening mee gehouden heeft?

Maar ook dit is weer een leuke en originele app om op een eenvoudige manier aparte kleurplaten te maken en in dit geval bijvoorbeeld originele kaartjes of uitnodigingen voor kerst te maken.

Deze app is helaas wel alleen maar geschikt voor de iPad en zal ook niet voor Android verschijnen.

De app is te koop in de appstore en kost € 2,99.

3 thoughts on “ColoSolo Christmas app

  1. Je moet uiteraard van te voren rekening houden met het formaat waar op je gaat printen anders worden sommig vakjes te klein. Door deze aanpak (heb er over nagedacht) ben je in staat elk formaat te printen dus ook A5 voor bevoordeeld een menu. Je kunt als je niet voor iedereen een ander kaart wilt maken hem op A4 uitprinten, inkleuren en vervolgens scannen om hem daarna meerdere malen in jouw formaat uit te printen.

    Veel plezier er mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *