Daphne’s Diary colouring book

Van Daphne’s Diary kregen wij het Daphne’s diary colouring book om uit te testen en over onze bevindingen een recensie te schrijven. Hiervoor onze dank. Informatie die op internet te vinden is: Echt anders is dit prachtige 120 pagina’s tellende kleurboek van Daphne’s Diary. Het boek staat boordevol getekende figuren, helemaal wit of soms al half ingekleurd ter inspiratie. Eenvoudige, maar ook iets moeilijkere tekeningen waarbij het kleuren binnen de lijntjes een precisiewerkje is. Je kunt de illustraties ook met je eigen fantasiepatroontjes invullen en zo een origineel kunstwerk creëren. Naast de getekende illustraties bevat het Colouring Book prachtige foto’s waar je je creativiteit op los kunt laten. Probeer ook eens verschillende materialen als kleurpotlood, viltstift of waterverf. Alles kan, alles mag. Gewoon doen!

Ik had het geluk om een recensie van Daphne’s diary te schrijven. Een kleurboek, wat ik in eerste instantie, zelf waarschijnlijk nooit gekocht zou hebben. Omdat het er, naar mijn idee, een beetje kitscherig uitziet en hier moet je van houden.

Toen ik er echter in ging bladeren was ik blij verrast. Er staan zoveel leuke en gevarieerde platen in!

Normale kleurplaten, op wit papier getekend. Sommige zijn al gedeeltelijk gekleurd en deze kun je zelf afkleuren. Ook staan er twee keer naast elkaar (bijna) dezelfde platen in, maar de ene gekleurd en de andere nog leeg. Deze kun je dus “na” kleuren of je eigen fantasie gebruiken. Er zitten platen bij met priegelwerk, maar ook eenvoudigere. Echt een boek, waar allicht voor iedereen iets in te vinden is.

Ik ben begonnen met de cup cakes. Normaal ben ik niet zo’n fan van “zoete” kleurplaten, maar deze sprak me toch aan, omdat deze nog “afgekleurd” moest worden. De Spectrum Noir potloden werkte erg prettig op dit papier. Zonder te blenden kreeg ik een heel leuk effect.De volgende twee kleurde ik met normale viltstiften. De veren waren aan de linker kant al in kleur voorgedrukt. Ik heb dit enigszins een beetje nageaapt. Soms vind ik het niet makkelijk om zelf ergens kleuren voor uit te zoeken en dan zijn zo’n soort kleurplaten erg fijn. De tweede kleurplaat met viltstiften was eigenlijk heel eenvoudig. Alleen de vlinders waren nog niet gekleurd. Deze was dus zo klaar, maar juist door de mooie achtergrond, zeker niet minder leuk. Wel vond ik dat de het papier met de viltstiften snel rulde.

  

De vierde kleurplaat met de taart heb ik met Spectrum Noir markers gekleurd. Ondanks dat dit ook een soort stiften zijn, maar dan op alcoholbasis, rulde het papier met deze markers niet. Jammer blijft dat ze doordrukken. Dus voor dubbelzijdig gedrukte boeken zijn deze eigenlijk niet geschikt. Maar ze kleurden wel erg fijn op dit papier.Voor de laatste kleurplaat voor deze recensie heb ik gekozen voor een “normale” kleurplaat. Wel wat priegelwerk, maar dat vind ik persoonlijk meestal wel leuk. Ik heb deze helemaal met gelpennen gekleurd. Deze zijn fijn voor het fijnere werk en hebben vaak ook mooie kleuren. Ook de gelpennen gleden erg fijn over het papier. Het papier is niet te glad, zodat de stiften niet “uitglijden” en de inkt ook gauw droog is. Dit voorkomt weer vlekken.

Conclusie: Ik vind het, buiten mijn verwachting om, een erg leuk en gevarieerd boek. Er staan veel verschillende kleurplaten in, sommige met voorbeeld, sommige om af te kleuren en ook normale kleurplaten. Dus voor elk wat wils. Het papier, rult enigszins met normale viltstiften, maar kleurt verder met alle materialen erg fijn. Ik zal met de andere kleurplaten nog erg veel plezier hebben!

Dit kleurboek is een speciale uitgave van het tijdschrift Daphne’s Diary, en kost € 6,95.
Het is verkrijgbaar bij de tijdschriftenwinkels en op de site van Daphne’s Diary (site werkt helaas op dit moment even niet). Alternatieve bestellink: Postpapierenzo.

0 thoughts on “Daphne’s Diary colouring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *