Tropisch paradijs – Kleur jezelf kalm

Van Karakter uitgevers ontvingen wij het boek “Tropisch paradijs” om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor onze dank.
Informatie die op internet te vinden is: Prachtige luxe uitgevoerd kleurboek voor volwassenen.
De opvolger van Dierenrijk kleurboek waarvan binnen een paar weken meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht.
Op speciaal, crème wit papier gedrukt: geschikt voor gebruik van professionele kleurpotloden, krijt en zelfs verf.
Met ruimte voor eigen tekeningen!

Toen ik de kans kreeg om dit boek te reviewen was ik super blij. Dit leek mij een heel erg leuk boek om in te kleuren. En bovendien ben ik gek op dieren ook. Ik ben gelijk gaan bladeren, en ik merkte dat een plaat kiezen heel moeilijk was, dit omdat ze allemaal mooi zijn! En wat me nog het leukste lijkt is de mogelijkheid om zelf te tekenen in dit boek. Mijn 1ste plaat was met vlinders, en voor de zekerheid de achterste plaat van het boek. Ik ben dit keer begonnen te kleuren met stiften (staedtler). Dit ging heel erg goed, en het drukte bij mij niet door! Wat heel erg mooi is. Het is mooi dik crème wit papier. En de stiften kleurden heel goed op dit papier, en ik vond het resultaat erg mooi geworden.
Voor de 2de plaat heb ik gekozen voor de kikker. Deze heb ik ingekleurd met potloden (mix van faber castell en bruynzeel expressions). Op dit papier kleurden de potloden heel erg goed.  Ook kon ik in dit boek goed werken met het blender potlood. Het potlood gleed gemakkelijk over het papier, en gaf een goed pigment af.
Oordeel:
Ik vond dit een heerlijk boek om in te kleuren. Dit is helemaal mijn ding! En wat ik een voordeel vind is dat het papier goed dik is, waardoor je er makkelijk met stiften in kunt kleuren. Ook vind ik het crème witte papier ideaal. Er staan vele kleurplaten in, van lekker snel kleuren tot best lang bezig. Ook is er een mogelijkheid dat je zelf de platen af kan maken. Dit vind ik ook een heel leuk idee! Zo kun je ook je creativiteit kwijt. Zo is er dus voor iedereen wel iets te doen in dit boek.  Ik ben heel blij met dit boek! Zo blij dat ik het eerdere boek, Dierenrijk, ook ga halen!
Gegevens van het boek:
Titel: Tropisch paradijs – Kleur jezelf kalm
Auteur: Millie Marotta
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 250mm X 252mm X 12mm
ISBN: 9789045211916
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

2 thoughts on “Tropisch paradijs – Kleur jezelf kalm

  1. Die heb ik van de week van mijn man gekregen nadat hij mij kwijt was bij de Bruna (die bij ons echt niet zo groot is) en ik zei dat ik in het Tropisch Paradijs was. Miste alleen de cocktails, palmbomen, hangmat en strand. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *