Denksport Kleur! op nummer – Editie 1

Na de verschillende kleurtitels die denksport al uitgebracht heeft hebben ze nu ook de titel Kleur! op nummer uitgebracht. Natuurlijk waren we ook bij deze weer erg benieuwd en zijn we naar de winkel gegaan om deze aan te schaffen, zodat we jullie konden vertellen wat wij van dit boekje vinden.

Informatie die op internet te vinden is: Naast 9 kleurplaten bevat deze titel diverse varianten op ‘Kleur op nummer’, waaronder ‘kleuren op symbool’ of ‘volg de lijnen’. Stuk voor stuk verschijnen er prachtige afbeeldingen. Het mooie is dat vooraf niet te zien is waar je mee bezig bent, dus het verrassingseffect is des te groter. Een unieke manier om te kleuren, nooit eerder in tijdschrift uitgaven verschenen!  

In dit boek vindt u 6 verschillende kleurplaten. Bij de “Kleur op nummer”, “Magisch kleuren”, en bij de “codekleuren” kleurplaten gaat u aan de hand van de legenda de kleurplaten inkleuren. Hierbij is ieder vakje voorzien van een nummer en dat nummer correspondeert met een kleur uit de legenda.
In de “Kleur op Kleur” kleurplaat volg je de kleursuggesties die in de tekening zelf staan om tot het eindresultaat te komen.
Bij de “Magische Lijnen” vul je de aangegeven lijnen tot het einde met die kleur in. Als de lijn onderbroken wordt, kleur je pas weer na de onderbreking. Als je het goed gedaan hebt, zul je een verrassend resultaat krijgen. Naast deze kleur op nummer kleurplaten zitten er ook 9 klassieke kleurplaten in, die je dus naar eigen idee kunt inkleuren, zoals we gewend zijn van de gewone kleurboeken.

Achter in het boek staan alle oplossingen van de kleurplaten, zodat je altijd kunt controleren of je het kleuren op nummer goed gedaan hebt.

Ik ben begonnen met een magische kleurplaat. Hierbij zie je een kleurplaat, echter door de nummertjes te volgen krijg je een heel andere kleurplaat. Dit kenden we al uit het Denksport Magisch kleurblok, alleen zijn deze natuurlijk iets moeilijker, aangezien het kleurblok voor de jongere kleurder bedoeld was. De potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het nadeel was alleen dat sommige hokjes zo klein waren dat de cijfertjes bijna niet te lezen waren. En in sommige vakjes helemaal geen cijfertjes stonden. Waardoor je op de gok moet gaan kleuren of achter bij de oplossingen moet gaan kijken. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Hierna ben ik de bekende codekleuren gaan kleuren. Die we onder andere al tegen gekomen zijn bij Denksport Logisch kleuren en tekenen. Deze heb ik met de Staedtler Triplus Fineliners gekleurd. De stiften drukken heel minimaal door, echter is de kleurplaat op de achterkant nog gewoon te kleuren. Het papier in dit boekje is naar mijn idee anders als het papier uit de andere denksport boekjes. Het lijkt me van een iets dikkere kwaliteit. De platen zijn uitscheurbaar wat natuurlijk leuk is om of iemand cadeau te doen, of om bijvoorbeeld samen te kleuren. Je scheurt een bladzijde eruit en zo kun je toch alletwee met een kleurplaat uit het zelfde boek bezig zijn.

Conclusie: Zoek je wat afwisseling tijdens het kleuren, en weet je niet altijd welke kleuren je moet gebruiken dan is het Denksport Kleur! op nummer een ideale uitkomst. Gegevens van dit boek:

  • Editie nr: 1
  • Verschenen op: 30-07-2015
  • Frequentie: 7 x per jaar
  • Categorie: Denksport puzzels, Logische puzzels, Kleuren
  • Binding: agrafé
  • Volgende editie: 24-09-2015
  • Prijs: € 6,95

Dit boekje is te koop op de website van Denksport en bij de bekende denksport verkooppunten.

One thought on “Denksport Kleur! op nummer – Editie 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *