Bloemenmandala’s

Van uitgeverij Akasha kregen wij het boek Bloemen mandala’s om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te verwoorden. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: De Europese volkscultuur kent van oudsher een zogenoemde bloemenkalender, waarbij iedere maand in het teken staat van een bepaalde bloem. Iemand die in die maand is geboren, heeft deze bloem als geboortebloem en zijn karakter heeft overeenkomsten met de eigenschappen van die bloem. Zo is bijvoorbeeld de roos de bloem van de maand juni, waar een liefdevol karakter bij hoort.
Beika Kruid heeft van de twaalf geboortebloemen prachtige mandala’s getekend, waar je naar kunt kijken en van kunt genieten. Deze zelfde mandala’s zijn ook in het bijbehorende verjaardagsboek afgebeeld, die dan naar eigen idee en met het eerste boek als inspiratiebron kunnen worden ingekleurd.

Dat we met kleuren alle kanten op kunnen, dat is nu wel gebleken. Mandala’s, fantasie tekeningen of realistisch kleuren, alles kan. In dit boek van Beika Kruid is het kleuren gecombineerd met mandala’s gevormd door bloemen. De mandala’s zijn niet gevuld met willekeurige bloemen, maar de bloemen horen bij de kalendermaand.

Wanneer je het kleurboek koopt, krijg je er een informatieboekje bij. In dat boekje staat wat algemene informatie over het tekenen én kleuren mandala’s. Daarnaast staat iedere maand van het jaar beschreven met specifieke kleuren en bloemen die bij de maand horen. Ook worden er karaktereigenschappen genoemd van mensen die in deze maand jarig zijn. Tot slot bevat het informatieboekje de 12 bloemenmandala’s die al ingekleurd zijn. Deze kan je als voorbeeld gebruiken voor je eigen bloemenmandala’s.

Het daadwerkelijke kleurboekje bestaat uit 12 bloemenmandala’s. Elke mandala past bij de maand waar naast hij is afgebeeld. Naast de mandala’s bevat het boekje ook een kalender, zodat je na het kleuren je eigen verjaardagskalender hebt gekleurd.

In het kleurboekje staat ook wat informatie over kleuren. Tips en technieken, die je kan gebruiken bij het kleuren van de mandala’s. In deze informatie wordt alleen gesproken over kleurpotlood, wat ik als hint opvat, dat stift niet geschikt is voor het boekje.

Eigenwijs als ik ben, test ik toch een klein tekeningetje met stift. En inderdaad, stift kan je eigenlijk niet gebruiken in dit boek. De donkerpaarse kleur drukt door.

Ik kies voor de mandala van de maand juli en ik gebruik hiervoor de Koh-I-Noor Polycolors. Deze kleuren heerlijk in dit boekje. Het papier is vrij glad en de potloden glijden er moeiteloos over heen. De afbeelding is niet zwart – wit afgedrukt, maar juist in grijstinten. Dit kan je helpen met het aanbrengen van nuances.
Ik vind dit kleurboek erg leuk en weer eens iets origineels. Je gaat met kleuren een beetje de diepte in, door de achtergrond informatie. Voor liefhebbers van bloemen is dit een fantastisch kleurboek!Gegevens van dit boek:
Titel: Bloemenmandala’s
Inclusief een los bloemenverjaardagsboek om in te kleuren!
Auteur: Beika Kruid
Uitgeverij: Uitgeverij Akasha
Aantal pagina’s: 60 pagina’s (2 boeken)
Afmetingen: 5x223x223 mm
ISBN: 9789073798748
Prijs: € 18,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en bij uitgeverij Akasha.

0 thoughts on “Bloemenmandala’s

    1. Sorry, we doen ons best om zoveel mogelijk informatie te geven, maar inderdaad dat verlanglijstje wordt steeds langer. Ook bij ons, want de reviews worden met 5 man/vrouw geschreven dus bij ieder van ons wordt het verlanglijstje langer. haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *