Alpha Design markers

Van Bomber online Graffiti & Art tools kregen we een setje Alpha design markers om uit te testen en onze bevindingen hierover op te schrijven in een recensie. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: De Alpha Design Markers zijn markers van zeer hoge kwaliteit en zeer geschikt voor professioneel gebruik. Deze geperfectioneerde en bekroonde alcohol based inktmarkers met een dikke en dunne tip zijn beschikbaar in maar liefst 144 verschillende tinten! Deze tinten zijn onderverdeeld in allerlei boxen verkrijgbaar: vanaf 12 stuks, maar ook in twee grote sets van 60 stuks ieder.
De buitenzijde van de grotere boxen ( vanaf 24 stuks) is magnetisch en is daardoor in een handige hoek te kantelen, die vanzelf blijft staan. Praktisch en overzichtelijk tijdens het gebruik van deze topmarkers!

Wij hebben een set van 12 markers ontvangen. De kleuren zijn mooi helder en komen erg mooi over. Op de bovenkant staat het nummer en de kleur van de marker. Net als bij veel anderen markers bevat ook deze 2 punten. Een kant is een brede schuine punt voor grote oppervlakten, dit is een 4mm Kalligrafie vilt tip, de andere kant is een fijne punt voor het fijnere werk, dit is een 1mm Fine vilt tip.

Ik heb eerst een kleurplaat van pinterest uitgekozen en deze op DCP papier geprint. DCP papier zorgt ervoor dat de alcohol niet gaat bloeden en dus dat je fijn kunt kleuren op dit papier. Ik heb bewust gekozen voor een kleurplaat waarbij wat grotere stukken te kleuren zijn en kleine smalle stukjes zijn, zodat ik de markers goed kan testen. Wat mij meteen opvalt is dat vooral bij de smalle stukken deze markers door de 1mm punt heel fijn kleuren. De inkt vloeit mooi uit de stift en geeft een egaal gekleurd vlak. Hierna heb ik gekozen om een kaartje te kleuren uit “Het enige echte mandalakleurboek om te versturen”. Bij kleurplaten of kaartjes heb je vaak het probleem dat alcoholmarkers heel erg gaan “bloeden”. Dit wil zeggen dat de kleur door loopt, dat het papier de kleur heel erg op zuigt en het verder loopt dan waar je kleurt.
Bij dit kaartje gebeurde dit ook wel iets, echter gebeurde het bij de donkerdere kleuren iets meer dan bij de lichtere maar er is heel goed mee te kleuren, want ook de kleine vakken van bovenstaande mandala zijn gewoon heel goed te kleuren. Het kaartje is 15 bij 15 cm dan heb je een idee hoe groot de vakjes zijn. Hierna heb ik nog een plaat uit “Het enige echte kleurboek om te versturen” gekleurd. Dit papier is uitermate geschikt voor de markers. Het papier zuigt helemaal niet en de markers kleuren heerlijk op dit papier. De punt is kleiner/fijner dan de markers die ik tot nog toe gewend ben, wat dus bij deze plaat heel makkelijk was, want hier zaten toch wel kleine priegel stukjes in.

Eindconclusie: Door de fijne punt en de mooie kleuren zijn deze markers dus uitermate geschikt voor het kleuren. De kleurafgifte is goed. Door de alcohol krijg je een mooie egaal gekleurde plaat wat erg mooi uitziet.

Deze markers zijn in verschillende sets te koop bij Bomber online Graffiti & Art tools.

0 thoughts on “Alpha Design markers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *