Mandalamagie

Ik, Amanda, ben een grote mandala-fan en toen ik het boek Mandala magie tegen kwam, kon ik deze niet laten liggen.
informatie die op internet te vinden is: Treed binnen in de fantasierijke wereld van de mandala’s. Schitterende motieven staan klaar om ingekleurd te worden.
Laat uw creativiteit de vrije loop, en kom tot rust bij het maken van decoratieve illustraties en kleine geschenken voor uzelf of voor anderen.

Het boek is net iets anders dan de meeste mandala boeken.

De mandala’s zijn zowel op wit papier als op een zwarte ondergrond gedrukt. Deze met een zwarte ondergrond, geven weer een net iets anders effect, wat ik erg mooi vind, zeker met wat fellere kleuren. Ook zitten er bladzijden in met meerdere, kleine mandala’s erop. Deze zijn leuk om “even tussen door” te doen. En wat ik hier persoonlijk ook zo leuk aan vind (omdat ik ook van kaarten maken houd), is dat je ze eventueel uit kunt knippen, op een ander stukje papier kunt plakken en er zo een kaartje van kunt maken.

De eerste die ik kleurde was er één op een zwarte achtergrond. Dit heb ik fellere kleuren stift gedaan. De gewone stiften kleurden erg makkelijk. En het fijne van de zwarte achtergrond is, dat een keer buiten de lijntjes kleuren helemaal niet opvalt.

De tweede mandala kleurde ik met normale kleurpotloden. Ook deze gleden fijn over het papier en was een plezier om mee te kleuren.

De derde, was er één met meerdere kleinere mandala’s op één pagina.

Deze heb ik met Spectrum Noir (alcohol-) markers gekleurd. Dit kleurde, buiten mijn verwachting, echt super fijn. Het papier “slurpt” de inkt niet heel erg op. Dus kun je, ondanks het kleinere formaat van de mandala’s, toch makkelijk tussen de lijntjes blijven. De inkt drukt echter wel door aan de achterkant, maar dit is met elk papier. Dus deze markers kun je eigenlijk alleen op enkele kleurplaten of kleurboeken die enkelzijdig gedrukt zijn gebruiken.

Het is een erg leuk boek, met vele variaties, zowel qua mandala’s (eenvoudige en met iets meer werk), formaten en de zwarte achtergronden. Echt een aanrader!

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandalamagie
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 12x223x215 mm
ISBN: 978904831088
Prijs: € 10,00

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

0 thoughts on “Mandalamagie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *