Zentangle mandala’s

Toen ik, Mariska, net was begonnen met het tekenen van Zentangle trok dit boek mijn aandacht. Ik heb dit boek op de gok gekocht, en geen spijt van gehad. Omdat ik zelf geen review kon vinden besloot ik er een te schrijven. Ik hoop dat jullie er wat aan gaan hebben..

Informatie van het internet: Leef je uit op papier met Zentangle Mandala’s van auteur Suzanne McNeill. Zentangle staat voor een wirwar aan lijnen tekenen, zonder complexe technieken.  Zentanglen is rustgevend, het is een manier om meditatief te tekenen en te kleuren voor volwassenen.Dit boek bevat ruim 100 zentangles met als basisvorm de mandala.
Nadat de basisvorm op papier staat, volgen vele variaties om de mandala in te tekenen met lijnen en vervolgens in te kleuren. Ervaring is helemaal niet nodig! Dit boek biedt heel veel praktische informatie en inspiratie. Je zult zien dat zentanglen van mandala’s vanzelf gaat.

Het boek begint met een inleiding. Daarna vind je het hoofdstuk ‘de zen in zentangle’. In dit hoofdstuk word er uitgelegd wat zentangle inhoud en waar het vandaan komt. Ook word de ‘zen’ in mandala’s uitgelegd. Zelf vond ik dit wel leuk om eens te lezen. Ook word er hier ingegaan op de gebruikte materialen.
Het boek is opgedeeld in 4 methodes, met daarin alle onderwerpen. Hieronder een overzicht van de methodes, en wat er te vinden is!

Methode 1: De traditionle zentangle in een cirkel. In dit deel word er uitgelegd hoe je een zentangle maakt in een cirkel. Er word uitleg gegeven over een kader maken, de lijnen en de tangles die je kunt gebruiken. Als je de duidelijke stappen volgt heb je al snel een mooie zentangle in een cirkel.  Ook krijg je uitleg over schaduwen. Waar je dat toe kan passen en hoe je schaduwen gebruikt in je werk. Dit was voor mij een geweldige uitleg.

Methode 2: De sneeuwvlok mandala
In dit deel krijg je allerlei sneeuwvlok mandala’s te zien, die geven je een goed beeld van de vele mogelijkheden. Ook krijg je veel inspiratie. Van de mandala die ik getekend heb komt de inspiratie hier vandaan. Verderop in het boek vind je vele tangles die je kan gebruiken. Ook vind je in dit deel informatie om je getekende mandala’s in te kleuren, en welke mogelijkheden je hebt.

Methode 3: mandala’s met sjabloon
Hier kun je informatie vinden over het gebruik van sjablonen.

Methode 4:  Meetkundige mandala’s
Hier word heel mooi uitgelegd hoe je een mandala maakt met een passer. Verder vind je in dit boek informatie over de symboliek, maar ook een kleurenkaart met de betekenissen. Ook krijg je informatie over het kleuren van mandala’s en er staan vele tangle’s en randen in om te gebruiken. Ook krijg je vele soorten mandala’s te zien, en de variaties erop. Het boek sluit af met een samenvatting van alle tangles die gebruikt zijn in dit boek.
Zelf heb ik me ook laten inspireren om een mandala te maken. Ik heb gekozen voor de sneeuwvlok mandala. Ik ben heel blij met het resultaat!
Ook heb ik een paar tangles uit het boek getekend. Zo krijgen jullie een idee.
Oordeel:
Ik vind het een heel leuk, en leerzaam boek.
Ook is het heel duidelijk geschreven, en zelfs voor een beginner is het prima te doen. Als je zelf graag mandala’s tekent en kleurt is dit een leuk boek, je maakt de mandala’s en kan ze daarna lekker inkleuren. Ik zelf heb veel ideeën en inspiratie opgedaan, en zal het boek zeker vaker erbij pakken. Ik kan het boek iedereen aanraden!

Gegevens van dit boek:
Titel: Zentangle mandala’s
Auteur: Suzanne McNeill
Uitgeverij: Tirion arts
Aantal pagina’s: 60
Afmetingen: 7x200x200 mm
ISBN: 9789043917223
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

One thought on “Zentangle mandala’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *