Het grote mandala kleurboek

Ik, Amanda, was op zoek naar een nieuw boek. Omdat ik erg van mandala’s houd, kwam deze ook op mijn pad. Ik heb er even aan getwijfeld, omdat het geen “standaard” mandala’s waren, maar met dieren en bloemen. Toch heb ik hem puur uit nieuwsgierigheid gekocht.

En ik kan zeggen, ik vind het net zo leuk en soms nog leuker dan “de standaard” mandala’s.Informatie die op internet te vinden is: Met dit mooie boek kun je jezelf of iemand anders dolgelukkig maken. Je kunt volop genieten van het blijmakende en rustgevende mandalas kleuren! Kies je lievelingskleuren en ga lekker aan de slag! Misschien ken je iemand die dit boek ook heeft of wil aanschaffen. Je kunt dan ook af en toe gezellig samen aan het werk. Begin eventueel een kleurgroepje. Dit is een boek met allerlei mogelijkheden!

In het boek wordt geadviseerd om alleen met kleurpotloden te werken en anders een kopie van de kleurplaat te maken op 200 grams papier. Ik neem aan dat ze dit vermelden in verband met het doordrukken van de stiften of markers. Ook wordt er uitleg gegeven over verschillende soorten en merken van kleurmaterialen. Persoonlijk werk ik met Spectrum Noir. Deze werd helaas niet beschreven, maar met zoveel merken is ook niet alles te beschrijven.

De eerste, de neushoorntjes, heb ik dan ook met Spectrum Noir potloden gekleurd (niet gedoezeld). Dit ging erg prettig. Het papier leent zich echt goed voor deze, iets wat vettere, potloden.
De tweede mandala, de olifant, heb ik wederom (voor de helft) met de Spectrum Noir potloden gekleurd en deze nu wel gedoezeld (met terpentine en een papieren stokje uitgewreven). Dit heb ik bij de achtergrond van de olifant gedaan, als ook de paars-blauwe en paarse vlakken. Verder heb ik de mandala met normale viltstiften gekleurd. Ondanks dat ze adviseerden om in het boek, niet met viltstift te kleuren, drukken deze echter niet door!

En zo eigenwijs als ik ben, ben ik de derde, de eendjes, toch met Spectrum Noir markers gaan kleuren. Zowel omdat ik deze erg fijn vind kleuren en om te kijken wat dit op dit papier zou doen. Ik vind dit papier persoonlijk eigenlijk juist erg fijn voor deze markers. Het papier slurpt de inkt niet overdreven op. Als papier dit wel doet, loopt dit met aanzetten al meteen uit en ga je snel buiten de lijntjes. Dit valt op dit papier erg mee! En wat een groot plus punt is, is dat de kleurplaten enkelzijdig bedrukt zijn. Dus als je er een extra vel achter de kleurplaat legt, gaat dit prima!
De vierde die ik kleurde waren enkele kleinere mandala’s op één pagina. Deze kleurde ik allemaal met gewone viltstiften. Dit kleurde, net als bij de olifant ook weer erg fijn. De viltstiften glijden lekker over het papier en ook deze drukte niet door.
Ondanks dat het net even iets andere mandala’s zijn, vind ik het een erg leuk boek, met prachtige tekeningen!

Gegevens van dit boek:
Titel: Het grote mandala kleurboek
Auteur: Marianne Klooster
Uitgeverij: Akasha uitgeverij
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 10x297x210 mm
ISBN: 9789460150166
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Het grote mandala kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *