De tuin van de tijd

Van uitgeverij A.W.Bruna mochten wij het boek Daria Song – De tuin van de tijd uit proberen en een recensie over maken. Hiervoor onze dank. Zoals ook op de kaft staat, is het een magisch verhaal en kleurboek ineen. Een nationale bestseller, waarin lezers en kleurders weg kunnen dromen in een verhaal geïnspireerd door de magie van een oude koekoeksklok.
Informatie die op internet te vinden is: De internationale bestseller De tuin van de tijd laat lezers van alle leeftijden wegdromen in een verhaal geïnspireerd door de magie van een oude koekoeksklok. Laat je fantasie de vrije loop in deze droomwereld vol geheime daken, prachtige sterrenhemels, papieren lantaarns, en gigantische vliegende uilen.
Met gedetailleerde tekeningen om zelf in te kleuren, neemt kunstenares Daria Song ons mee op het avontuur van een klein meisje wier vader een antieke koekoeksklok uit een ver land mee naar huis brengt. Die avond, als iedereen slaapt, staat het meisje op om de klok beter te bekijken en belandt ze in een mooie en mysterieuze fantasiewereld vol verrassingen. Tot de nacht voorbij is en alles weer bij het oude is – was het allemaal maar een droom? 

Toen ik het boek opensloeg, zag ik meteen het prachtige titelblad. Ik heb het boek eerst wel doorgebladerd, maar ik vond dit blad al zo mooi, dat ik deze als eerste gekleurd heb. Dit heb ik met Spectrum Noir kleurpotloden gedaan en gedoezeld (uitwrijven met terpentine en een papieren staafje). De potloden kleurden erg fijn op het papier en ook het doezelen ging erg prettig.
Het boek begint met een tekening van de koekoeksklok en daarna het verhaal. Het verhaal begint heel kort beschreven, maar alle pagina’s hierna, met zeer gedetailleerde tekeningen, “vertellen” het verhaal verder. Later in het boek, komen weer stukjes tekst met de rest van het verhaal.

Als tweede kleurde ik dus de koekoeksklok.
Ik was echt onder de indruk van deze tekening. Zo gedetailleerd en mooi. Hierbij kreeg ik al meteen een “sprookjes-gevoel”. Ik kleurde deze met Stabilo 68 en 88 (stiften en fineliners) Fineliners zijn hierbij een must met het priegelwerk. Jammer genoeg, kwam ik er achter, dat deze Stabilo’s doordrukte op de achterzijde. Nou staat hier “gelukkig” het verhaal en geen kleurplaat. Maar jammer is dit wel, zeker gezien ik van andere kleurboeken niet gewend ben dat Stabilo doordrukt.
Hierna ben ik een stuk verder in het boek verder gegaan met kleuren, om te laten zien dat het niet alleen een verhaal en kleurboek is. Maar ook een boek met verschillende kleurplaten waar je zelf nog verder kunt tekenen. De tekeningen zijn eigenlijk wel “af”, maar toch is het leuk om zelf je “tekentalent” toe te voegen. Nou is mijn tekentalent niet erg ontwikkeld, toch vond ik het leuk om te doen en zelf tekenen eens uit te proberen. De kleurplaat heb ik met gewone viltstiften ingekleurd. Deze drukte gelukkig minimaal door. Alleen op de plekken waar ik vaker over elkaar heen gekleurd heb, zie je op de achterzijde een stipje. Maar dit zal na het verder kleuren niet meer opvallen. Ook viltstiften kleuren fijn op dit papier. Ook al ga je meerdere keren over één plek, het papier rult niet en is lekker glad.

Het is werkelijk een prachtig boek. Een verhaal, verteld door een beetje tekst en verder alleen maar door tekeningen. Een duidelijk verhaal, waar jezelf toch ook nog je fantasie in kwijt kunt. En waar je uren kleurplezier aan kunt beleven!

Een geweldig boek, voor zowel jong als oud. Een ervaren kleurder zal de gedetailleerde tekeningen heel erg leuk vinden. Maar ook voor minder ervaren kleurders is het een prachtig boek om in bezit te hebben. En voor kinderen is het een super leuk boek, door het verhaal, het kleuren en het er zelf bij tekenen. Dus misschien kunnen ouder en kind hier samen nog wel enkele uurtjes in wegdromen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De tuin van de tijd
Auteur: Daria Song
Uitgeverij: A.W. Bruna
Afmetingen: 251mm X 253mm X 10 mm
Aantal pagina’s: 84
ISBN: 9789400506589
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

0 thoughts on “De tuin van de tijd

  1. Mooi boek, echt iets voor mij. Ik hou van lezen, sprookjes en kleuren. Gaat op mijn lijstje, die dankzij jullie reviews al oneindig lang is hahahaha. Bedankt voor dit review.

  2. Lijkt me bijzonder mooi boek. Zou hem graag willen winnen. Ik ben echt verslaafd geworden aan het kleuren mede Door zulke mooie boeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *