Geometric genius Stained glass coloring book

Ik was al een tijdje aan het dubben of ik een glas in lood kleurboek zou kopen dus een tijdje geleden dus toch uit de best grote verzameling die er is, eentje uitgezocht en besteld.

Informatie die op internet te vinden is (Vrij vertaald uit het engels): Gebaseerd op een authentieke Victoriaanse gebrandschilderd glas patronen boek dat uit 1848 dateert, zijn hier 16 antieke patronen. Plaats na het kleuren de geperforeerde pagina, in de buurt van een lichtbron om de briljante effecten te bewonderen. Speciaal ontworpen voor ervaren kleurders, Geometric Genius, Stained glass coloring book en andere kleurboeken van Creative Haven bieden een ontsnapping naar een wereld van inspiratie en artistieke vervulling.

Ik was heel benieuwd toen dit boek binnen kwam. Het boek bevat 16 verschillende kleurplaten. Het papier is doorzichtig. Tijdens het kleuren heb ik iedere keer een wit vel papier er tussen gelegd omdat je anders iedere keer het patroon van de kleurplaten er achter er door ziet schijnen, en je in de war zou kunnen raken wat je moet kleuren. Ik heb meteen de eerste kleurplaat in het boek gekleurd en heb hierbij gekozen om te kleuren met de Tombow Dual brush pens. Deze leken me het meest geschikt hiervoor, omdat ik zag dat een soort stift als de Tombows geadviseerd werd om te gebruiken bij dit soort boeken. Het was in het begin even wennen, want het kleurt anders als gewoon papier, het papier doet er iets langer over om te drogen. Echter ik was tevreden met het resultaat. Hierna ben ik gaan kleuren met de Faber Castell pitt artist pen brush. Ik wilde toch uitproberen hoe dit hiermee ging en of dit eenzelfde effect gaf als de Tombows. Het kleuren ging goed, echter merkte ik wel dat het papier iets krulde tijdens het kleuren. Ook lijkt het alsof de kleuren minder doorschijnend zijn als de kleuren van de Tombows, echter vind ik het resultaat van de kleurplaat ook met de Pitt artist stiften erg goed gelukt. Door het andere papier krijg je een heel ander effect, dit maakt het extra leuk. Ik zal nog vaker naar dit boek grijpen. Gegevens van dit boek:
Titel: Creative Haven Geometric Genius stained glass coloring book
Auteur: Henry Shaw
Uitgeverij: Dover Publications Inc.
Afmetingen: 5x279x210 mm
Aantal kleurplaten: 16
ISBN: 9780486798325
Prijs: € 8,99

Dit boek is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Geometric genius Stained glass coloring book

  1. Wederom een duidelijke review, ik wil dit boek zeker kopen. Kan je er ook met potloden en stiften zoals Stabilo inkleuren? Ik heb geen artist pitt stiften .

  2. Stiften zoals stabilo kun je hier ook in gebruiken. Alleen even opletten dat de inkt goed droog is voor je er over heen gaat met je hand. Met potlood zal wel gaan denk ik maar weet niet of dit echt mooi wordt, dat vind ik zelf er niet zo bij passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *