Art therapy – Het boek der wonderen

Van uitgeverij Lannoo kregen we het boek “Art therapy – Het boek der wonderen” om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven. Hiervoor natuurlijk onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: De ultieme kleurplatenbijbel voor volwassenen
Kleuren voor volwassenen is een ware hype… Het is de ideale vorm van ontspanning en creatief bezig zijn. Herontdek meteen het plezier van kleuren! Veertien artiesten hebben samen 300 illustraties gemaakt die naar hartenlust kunnen worden ingekleurd. Laat je inspireren door de verschillende thema’s en speel met kleur en textuur. Werk met eenvoudige kleurpotloden of gekleurde stiften. Alles kan! 

Toen ik het boek binnen kreeg was ik toch wel verbaasd over de dikte van het boek. 300 Kleurplaten is veel maar dat het boek zo dik zou zijn had ik niet verwacht.
Natuurlijk ook meteen gaan bladeren door het boek, want zoveel kleurplaten bij elkaar, daar was ik toch wel nieuwsgierig naar.

Als je het boek opent krijg je eerst een voorwoord waar in staat dat je eigenlijk vooral je fantasie de vrije loop moet laten en dat de titel gebasseerd is op het reisverslag van Marco Polo.
Er staan heel veel afwisselende platen in, eigenlijk voor iedereen of voor iedere bui wel wat. Van echte kleine priegelplaten tot makkelijkere platen, van patronen tot bloemen of personen. Heerlijke afwisseling dus. Eigenlijk hoef je na dit boek geen ander kleurboek meer, je kunt blijven kiezen in dit boek. Door dat 14 verschillende illustratoren meegewerkt hebben aan dit boek, heb je ook heel wat verschillende stijlen. Dit maakt het ook extra interessant. Onder de tekeningen staat ook iedere keer de naam van diegene die de tekening getekend heeft.
Ik heb eerst gekozen om een patroon te kleuren. Hiervoor heb ik gebruikt gemaakt van de Tombow dual brush pens. Dit is een stift vorm en kleurden erg fijn op dit papier. De kleur wordt mooi weergegeven en de stift gleed fijn over het papier. Het was echt plezierig kleuren op dit papier. Doordat de kleurplaat niet geheel tot aan de rand door loopt heb je ook geen problemen om tot aan de rand te kleuren, wat bij heel veel boeken een probleem is. Deze kleurplaat zat ook redelijk ver naar achter, en ik was bang dat je dan problemen zou krijgen met kleuren doordat het boek zo dik is,echter ik heb hier geen enkel probleem gehad met kleuren en het kleurde net zo makkelijk als een dun boek. Ook klapt het boek makkelijk open door de flexibele rug van het boek. Hierna heb ik gekozen om een kleurplaat wederom te kleuren met de faber castell polychromos potloden. De kleurafgifte was super en ook het kleurverloop was makkelijk te maken op dit papier. Ik heb bij deze plaat gekozen om te werken met de Lyra Rembrandt Splender om het verloop mooi te krijgen en dit ging heel makkelijk. Het werd mooi egaal zonder al te veel druk uit te oefenen. Het papier heeft een hele fijne structuur waardoor het met potloden extra fijn kleuren is. Omdat ik ook wilde weten of doezelen met geurloze terpentine en een doezelaar goed ging heb ik verschillende bloemen met doezelaar en geurloze terpentine gedaan. Dit ging ook goed. En volgens mij had het zelfs zonder terpentine gekund. Achter in dit boek staat van alle veertien illustrators een korte omschrijving waarin ze omschrijven wat ze er van vonden om voor het boek te illustreren. Ik vond dit wel leuk om te lezen om zo ook een beetje te weten te komen over diegene die de tekeningen gemaakt heeft. Dit boek is echt een musthave voor de kleurfan. Het is zo dik als een bijbel en zou ook niet misstaan als kleurbijbel. Er staat voor ieder wat wils in, en het boek is voor heel veel materialen geschikt. Je hebt door de 300 platen genoeg keuze om te kleuren. Je bent ook door de verschillende illustratoren absoluut niet beperkt door de afwisseling van platen. Het is echt een boek met voor ieder wat wils.

Gegevens van dit boek:
Titel: Art therapy – Het boek der wonderen
Illustrators: Eduardo Bertone, Jean-Luc Guérin, Lidia Kostanek, Sophie Leblanc, Valérie Leblanc, Elena López, Mademoiselle Ève,, Géraldine Méo, Marthe Mulkey, Sylvie Pinsonneaux, Émilie Ramon, Anne-Margot Ramstein, Michel Solliec, Jelie Terrazonni & Florence Dellerie
Uitgeverij: Lannoo
Afmetingen: 210 mm X 297 mm X 37 mm
Pagina’s: 320
ISBN: 9789401427265
Prijs: € 24,99

Dit boek is o.a. te bestellen bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *