Art masterpieces to color

Van kleurboeken-winkel ontvingen wij het boek “Art masterpieces to color” om te kleuren en onze bevindingen hierover in een recensie te omschrijven. Hiervoor onze dank.

Engelse informatie die op internet te vinden is: Colourists of all ages are invited to try to create their own versions of Grant Wood’s American Gothic, Renoir’s Girl with a Watering Can, Winslow Homer’s Snap the Whip, as well as famous works by Thomas Hart Benton, Mary Cassatt, Edward Hopper, John Singer Sargent, Toulouse-Lautrec, Vincent Van Gogh and 52 other great artists. Because the plates are not backed up, colourists can use watercolours if they choose, withour fear of ruining a picture on the verso.

Toen ik dit boek kreeg was ik heel benieuwd wat ik kon verwachten. Het boek ziet er leuk uit, en het lokt ook wel om er in te gaan kleuren. Maar toen ik er doorheen ging bladeren om een plaat uit te zoeken merkte ik al snel dat het niet de makkelijkste platen waren. Daardoor viel het mij gelijk op dat de moeilijkheidsgraad erg moeilijk is. Uiteindelijk heb ik toch 2 platen uit kunnen zoeken om te gaan kleuren.

De 1ste plaat waar ik voor gekozen heb is een zelfportret. Deze heb ik gekleurd met de Faber castell polychromos, en met de Bruynzeel Expressions. Ik ben begonnen met de expressions, om het gezicht te kleuren. Ik merkte wel dat deze het pigment iets moeilijker afgeeft op het papier. De rest van de plaat heb ik ingekleurd met de Faber castell potloden. Ik vond dat dit heel goed ging, het pigment kwam goed en gemakkelijk op het papier. Ik was heel blij met de illustraties uit het boek, hierdoor kon ik kleurgetrouw kleuren.

          

De 2de plaat heb ik gekleurd met BIC stiften. De stiften kleurden gemakkelijk. Het enige wat mij stoorde was dat de strepen van het inkleuren zichtbaar bleven. Ook drukte het papier door, maar dit is geen probleem. Het papier in enkelzijdig bedrukt, dus je drukt niet op de volgende plaat. Wil je helemaal geen risico lopen dan kun je kiezen om er een blanco vel achter te doen, of je kunt de plaat uit het boek halen. In dit boek zit een kartelrandje waardoor je de platen er zo uit kunt halen, dan kun je ze eventueel inlijsten of iets dergelijks.

    

Eindoordeel: ik vond dit boek ondanks de moeilijkheidsgraad heel leuk om te reviewen. Ik heb zelf niks met kunst, dus het was zeker buiten mijn comfort zone, maar ik vond het wel interessant. Er staat bij elke plaat namelijk wie het gemaakt heeft, en wat het is, dus je steekt er wel veel van op. Ook vond ik het papier super goed kleuren, en helemaal voor potloden. Als je ervan houd om moeilijke en uitdagende platen te kleuren, en houd van kunst dan is dit boek super leuk. Ik denk dat er met alle materialen in te kleuren is, omdat het enkelzijdig bedrukt is en je eventueel de platen eruit kan halen. Zo blijven de andere platen altijd goed.

Gegevens van dit boek:
Titel: Art masterpieces to color
Auteur: Marty Noble
Afmetingen: 13x279x210 mm
Aantal pagina’s: 128
ISBN: 9780486433813
Prijs: € 10,95

Dit boek is o.a. te verkrijgen bij Kleurboeken-winkel.

One thought on “Art masterpieces to color

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *