Alice in Wonderland Coloring book

Wie kent het niet, het verhaal over een klein meisje dat verdwijnt in een konijnenhol en belandt in een wonderland. Rennende konijnen, gekke hoedenmakers, een hartenkoningin, het komt allemaal langs in “Alice in Wonderland” van Lewis Caroll. Deze klassieker is door Dover books omgetoverd tot een kleurboek. Wij ontvingen hem van Kleurboeken-winkel en mochten hem reviewen en danken Kleurboeken-winkel hiervoor.

Informatie van het internet (vrij vertaald naar het Nederlands):
Bijna alsof Alice knabbelt op een Wonderland paddenstoel, zijn de illustraties vergroot naar een juist formaat om in te kleuren. Alle karakters zijn er, wachtend om gekleurd te worden. De tekst is aangepast speciaal voor jonge lezers, maar bevatten Carroll’s eigen woorden. Het boek heeft 36 kleurplaten.

Het boek is niet zomaar een kleurboek, want het boek bevat het hele verhaal van Alice in Wonderland, wel in het Engels. Zo heb je telkens één pagina met tekst en één pagina voor de kleurplaat. Dit kleurt fijn, want je hebt geen kleurplaten die kunnen doordrukken op de volgende plaat. Het boek heeft een A4 formaat en een zachte kaft. Het boek is gebonden, maar er is een minieme rug, waardoor het boek altijd plat kan liggen. De illustraties lopen niet door tot het midden van het boek en zijn dus goed in te kleuren.Wat mij opvalt aan de platen, is dat het in feite de illustraties uit het originele verhaal zijn, maar dan zwart wit afgedrukt. Dit is aan de ene kant erg leuk, omdat je echt je eigen versie van Alice in Wonderland aan het kleuren bent. Aan de andere kant is het ook lastig, omdat de illustraties van origine niet zijn om ingekleurd te worden. Het is soms moeilijk te zien wat er nu precies afgebeeld wordt en er wordt door middel van arcering al schaduw aangeduid.

Het papier in het boek oogt erg dun, ongeveer kopieerpapier dikte. Het papier voelt niet glad, maar er is bij het kleuren geen textuur te zien.We hebben twee platen uit het boekje gekleurd om te testen. De eerste plaat is gekleurd met stift en voor we hier aan begonnen, hadden we al onze twijfels. Het papier is erg dun en lijkt niet geschikt voor stiften. Tijdens het kleuren zien we dan ook het gebruik van de stift aan de achterkant van de bladzijde. Erg jammer, omdat het doordrukt in het verhaal. We hebben verschillende stiften gebruikt, o.a. Stabilo 68 en Crayola Supertips. Hierbij maakt het niet uit welke stift we gebruiken, ze drukken allemaal door.
De kleurplaat die we kleuren met potlood heeft dit doordrukken uiteraard niet. We hebben met verschillende potloden gewerkt, o.a. Bruynzeel Expressions, Lamy Plus en Staedtler Norris Club. Hierbij merken we wel dat er verschil zit in het kleurgemak bij de verschillende potloden. Zo vinden wij dat de Lamy Plus het fijnst kleurt op dit papier. Dit is echter persoonlijk en zal bij iedereen verschillen, test dus zelf welk materiaal je het lekkerst vindt werken. De potloden geven goed kleur af en hier mee kun je een mooie plaat maken.

Al met al vinden we het idee van dit kleurboek erg leuk en origineel. Het klassieke verhaal wordt opnieuw verteld en je kan actief met het verhaal bezig zijn door zelf de bekende karakters kleur te geven. Het is wel opletten met het materiaal dat je gebruikt, stiften zijn echt niet geschikt voor dit boek. Potloden werken prima in het boek. Dus als je op zoek bent naar een ander, origineel kleurboek, is dit het boek voor jou!

Gegevens van dit boek:
Titel: Alice in wonderland Coloring book
Auteur: Lewis Caroll
Uitgeverij: Dover Publications inc.
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 13x278x210 mm
ISBN: 9780486228532
Prijs: € 5,95

Dit boek is o.a. te koop bij kleurboeken-winkel.

0 thoughts on “Alice in Wonderland Coloring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *