Fifty favorite birds coloring book

Van Kleurboeken-winkel kregen we het boek Fifty Favorite birds coloring book om uit te testen en een recensie over te schrijven. Daarvoor onze dank.

Engelse informatie die op internet te vinden is: Learn to identify birds like the Myrtle Warbler and the Ruby-Throated Hummingbird — as well as better-known species — as you color these 46 accurate renderings of 50 favorites. Captions provide scientific names, other information. A delightful way to learn about birds you may discover in your own backyard. Full-color versions of all illustrations included on the covers

   

Toen ik het boek binnen had heb ik meteen een kijkje in het boek genomen, en ook de illustraties bekeken. Het leek me een heel mooi boek. Dat de vogels ingekleurd in het klein in het boek staan vond ik zeer handig. Dit omdat ik niet elke vogel ken, en ik met het inkleuren wel natuurgetrouw wilde blijven.
      

De 1ste kleurplaat heb ik met Faber castell potloden gekleurd. De potloden gleden mooi over het papier, en ook kwamen de kleuren er duidelijk op uit. Ik vond dit papier super werken met potloden.
      

De 2de kleurplaat heb ik met fineliners en potloden gekleurd. Wat me opviel was dat het wel doordrukte. De platen zijn dubbelzijdig, dus ga je met stiften/ fineliners kleuren ben je wel 1 plaat kwijt. Ik heb er wel nog een blanco vel tussen gedaan, omdat ik niet wilde dat er meer platen onbruikbaar werden. Het kleuren met de fineliners lukte wel goed alleen heel jammer dat het doordrukt.

  

Hieronder nog een voorbeeld van de platen van dit boek:

Eindoordeel:

Ik vond dit een geweldig boek om te reviewen, en ik zal ook zeker de rest gaan kleuren. Er staat uitleg bij over de soort vogel die je je kleurt, en ook is er een ingekleurde variant te vinden, zodat je kan zien hoe de vogel eruit ziet. Ik kan het boek zeker aanraden! Het papier kleurt fijn, en de potloden geven het pigment goed af.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fifty favorite birds coloring book
Auteur: Lisa Bonforte
Uitgeverij: Dover
Aantal pagina’s: 46
ISBN: 9780486242613
Prijs: € 5,95

Dit boek is o.a. te bestellen bij Kleurboeken-winkel.

2 thoughts on “Fifty favorite birds coloring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *