Het Zendoodle kleurboek

1Van uitgeverij Akasha ontvingen wij het Zendoodle kleurboek om uit te testen en hier een review over te schrijven. Hiervoor onze dank. 2
Informatie die op internet te vinden is: Doodlen – krabbelen op een papiertje – tijdens een telefoongesprek of vergadering kennen we allemaal. Soms wordt het een compleet kunstwerkje. Uit dit spontane doodlen is een tekenvorm ontstaan met herhalende patronen: zendoodlen. Wanneer de zendoodles worden ingekleurd komen ze helemaal tot leven. Doodles kleuren ontspant: het geeft een ‘zen-gevoel’. Niets moet, alles mag!
Naast de zendoodles om in te kleuren wordt in dit boek uitleg gegeven over kleurtechniek. De kleurvoorbeelden zijn zo inspirerend dat je meteen aan de slag wilt.
Emy van Schaik is altijd al creatief geweest. Twee jaar geleden ontdekte zij de zentangle®, met zijn vele patronen, en volgde een aantal workshops. Haar werk kenmerkt zich door haar heel eigen stijl.

Op het eerste gezicht een schitterend boek!
Fijn papier, enkelzijdig bedrukt dus geschikt voor elk materiaal.

3In het begin staat een mooi voorwoord met een uitleg hoe Emy van Schaik bij het tekenen gekomen is en hoe ze geleerd heeft om deze zendoodles te tekenen. 4
Na het boek tig keer doorgebladerd te hebben, omdat we er geen genoeg van konden krijgen, kozen we uiteindelijk de eerste plaat.
5Het materiaal wat we daarvoor gebruikt hebben zijn Stabilo 68 stiften, Stabilo 88 fineliners, Staedtler Triplus fineliners en voor de grotere oppervlaktes Pablo potloden van Caran d’ ache.
Het papier kleurt zowel met stift als fineliner erg fijn. De kleuren trekken mooi en helder op. Bijna streeploos, al ligt dit wel aan de gebruikte kleurtechniek.
6Bij de tweede plaat kozen we voor de Faber Castell Polychromos potloden. Ook potloden kleuren erg fijn op het papier. Ook zijn de kleuren makkelijk in meerdere laagjes aan te brengen en blenden ook erg prettig. 7
Kort samengevat is het een prachtig boek. Fijn papier waar zowel met potlood als stiften en fineliners in te werken is. We hebben met ontzettend veel plezier in dit boek gewerkt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het Zendoodle kleurboek
Auteur: Emy van Schaik
Uitgeverij: Uitgeverij Akasha
Aantal pagina’s: 112
Afmetingen: 210 mm X 297 mm X 11 mm
ISBN: 9789460151521
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. te koop in onze webshop en bij uitgeverij Akasha.

0 thoughts on “Het Zendoodle kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *