Het vijfde enige echte kleurboek voor volwassenen

Aangezien we kleurambassadeur zijn voor BBNC uitgevers mogen we hun producten uittesten en onze bevindingen hierover vertellen en in een recensie zetten. Daarom zullen we vandaag “Het vijfde enige echte kleurboek voor volwassenen” bespreken. Hiervoor onze dank. Informatie die op internet te vinden is: Niemand had het gigantische succes van de kleurboeken voor volwassenen kunnen voorspellen, en het einde is nog steedschte kleurboek voor volwassenen’ uit om aan de grote vraag naar nieuwe kleurplaten te kunnen voldoen. Aan de succesformule is niets veranderd: dit is het vijfde reguliere volwassenenkleurboek, met 140 schitterende, gloednieuwe platen zodat onze kleurfans weer even vooruit kunnen.

Ik kende van deze serie alleen “Het enige echte kleurboek voor volwassenen” dus ik was wel benieuwd of de opzet en het papier van dit boek nog steeds hetzelfde gebleven waren.
Dus ik ben gelijk in dit boek gaan bladeren en zag nog steeds een grote verscheidenheid aan kleurplaten. Ik had een kleurplaat met patronen uitgezocht om te gaan kleuren met Tombow Dual Brush Markers, echter toen ik begon te kleuren merkte ik al snel dat het papier ontzettend begon te rullen en de tombows kleurden niet fijn in dit boek.

Dus met deze kleurplaat gestopt en toch weer naar de vertrouwde staedtler triplus color stiften gegrepen. Deze kleurden wel fijn, het papier rulde niet, echter drukten hierbij de stiften wel erg door. De plaat die op de achterkant staat kun je hierdoor niet meer kleuren want de kleuren van de stiften zal zichtbaar blijven. En het nodigt ook niet echt uit om aan die kleurplaat te gaan kleuren. Hierna ben ik met potloden gaan kleuren. Hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze kleurden wel erg fijn op dit papier. De kleur wordt mooi weergegeven en ook het gebruik van de Lyra Rembrandt Splender werkte erg fijn op dit papier. Ik heb in deze kleurplaat in de bloemen gebruik gemaakt van drie kleuren om zo een kleurverloop te maken. Dit kleurverloop ging erg makkelijk op dit papier. Ik denk dat als je gebruik wilt maken van stiften eerst moet kijken hoe dit kleurt. Dit kun je het beste ergens op een kleurplaat doen die je niet zo mooi vindt (kijk dan ook naar de kleurplaat die op de achterkant staat) en dan pas met de stiften gaan kleuren. Want het papier is helaas aan de dunne kant. Ik hoop dat ze in een volgende uitgave toch voor een dikkere papierkeuze gaan. Want het papier van bijvoorbeeld de enige echte serie voor grote kinderen of de mandalaboeken hebben een veel fijnere papiersoort. Gegevens van dit boek:
Titel: Het vijfde enige echte kleurboek voor volwassenen
Uitgever: BBNC uitgevers
Aantal pagina’s: 144
Afmeting: 170 mm X 250 mm X 13 mm
ISBN: 9789045317991
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Het vijfde enige echte kleurboek voor volwassenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *