Zendala kleurboek

Van Uitgeverij Akasha ontvingen we dit prachtige boek Zendala om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Dit zendalakleurboek voor volwassenen is om creatief actief te zijn of om een moment van rust te creëren naast alle drukke werkzaamheden. Een aantal kleurpotloden is al voldoende om aan de slag te gaan en even lekker te relaxen in een verloren ogenblikje. De extra basistekeningen, waarvan er naast de in te kleuren zendala’s enkele in het boek zijn opgenomen, kun je verder met patronen uitwerken met een tekenpen, zodat je er nog meer je eigen vorm aan kunt geven. En als je inspiratie nodig hebt of wilt zien wat kleur met de zwart-witzendala’s kan doen, dan zijn de in kleur uitgewerkte zendala’s een plezier om naar te kijken.

Zendala is een combinatiewoord van zentangle en mandala.

We gaan even een kijkje nemen in dit boek.

Wat als eerste opvalt is dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn dat is een voordeel omdat je dan met alle materialen er in kan kleuren. Er is volop keuze in verschillende mandala’s.De eerste kleurplaat heb ik gekleurd met bruynzeel Expression Aquarel en ik heb de waterbrush gebruikt. Het papier is van erg goede kwaliteit voor deze methode. Het bobbelt bijna niet en de kleuren mengen zich prima.De tweede plaat is gekleurd met alcohol markers. Dat werkt in dit boek door de enkelzijdige bladzijdes erg fijn.

Om eens te laten zien dat het doordrukken niet altijd vervelend hoeft te zijn maar prachtige resultaten op kan leveren heb ik ook een foto van de achterzijde er bij gedaan. Twee prachtige resultaten.
De derde plaat heb ik getest met stabilo 68 stift en 88 fineliner. Deze stabilo’s worden door veel kleurders gebruikt. Het papier is ook hier weer uitermate geschikt voor. Al drukt de Stabilo fineliner iets door is het niet storend. Er kan eventueel een papiertje tussen voor de zekerheid.

Verder staan in dit boek ook nog mooie mandala’s om zelf naar eigen inzicht in te tekenen. Dus kortom een prachtig boek voor veel kleur en crea plezier.

Deze review is geschreven door Annemie de Leeuw – Verhaegh.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zendala kleurboek
Auteur: Beika Kruid
Uitgeverij: Akasha Uitgeverij
Aantal pagina’s: 132
Afmetingen: 221 mm X 221 mm X 12 mm
ISBN: 9789460151132
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

0 thoughts on “Zendala kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *