Panorama Holland

Van uitgeverij Forte Creatief ontvingen wij het Panorama Holland kleurkaarten boekje om uit te testen en hierover een recensie te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Voor de immens populaire hobby kleuren zijn er nu ook prachtige kaarten om zelf in te kleuren. Bij het openen van dit leporelloboek van wel 16 kaarten verschijnt Holland in al haar facetten: de zee, het strand, de duinen, de steden, de rivieren, de molens en de heide. Je kunt het panorama behouden of juist de kaarten afscheuren en versturen. 

Op het eerste gezicht een leuk panorama kaartenboekje over Holland.
De kaarten beelden plaatsen uit van Amsterdam tot Volendam en van zee tot Polder.

Op de achterkant zie je de kleurkaartjes nog in het klein afgedrukt staan, zodat je al voor het openen een idee hebt hoe de kaartjes uit zien. De leporello bevat 16 kaartjes die in een setje zitten die mooi afsluitbaar is met een klittenband sluiting.

Bij het eerste kaartje hebben wij gekozen om te werken met potloden van Caran d’ache Pablo en de Faber Castell Polychromos.
Het papier is erg geschikt voor potloden. Ze glijden als het ware over het papier. Ook zijn de kleuren goed te mengen. De kaartjes zijn erg fijn om te kleuren.
Achterop de kaartjes is voldoende ruimte voor de adres regels en een leuke tekst of boodschap aan de geadresseerde. Je ziet hier tevens staan wat of waar de voorkant van het kaartje is of voorstelt.

Bij het 2e kaartje hebben we gekozen voor de Tiger Twin alcoholmarkers.
Het papier is net iets te dun voor de markers en drukken flink door. Ook vloeien de markers enorm waardoor we regelmatig ‘buiten de lijntjes’ kleuren.
Met normale stiften als de Stabilo of de Staedtler is dit geen probleem. Deze kleuren erg fijn op dit papier. Aangezien dit papier ook hetzelfde papier is als het papier van de panorama Europa waar we eerder deze week een recensie over geschreven hebben. Kortom, Panorama Holland is een erg leuk panorama boekje met verschillende afbeeldingen uit Holland.
Het heeft fijn papier voor potloden en stiften. Met erg afwisselende platen met verschillende taferelen uit Nederland. Gegevens van dit boekje:
Titel: Panorama Holland
Auteur: Lisette Vink
Uitgever: Forte Creaties
Aantal pagina’s: 32
Afmeting: 105 mm X 153 mm X 9 mm
ISBN: 9789462500969
Prijs: €  9,95

Dit boekje is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Panorama Holland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *