Het grote zomer kleurboek

Informatie die op internet te vinden is: Wie houdt er nu niet van de zomer? Lekker buiten bezig zijn, genieten van de zon en van de natuur – het leven op zijn best. In dit kleurboek staan prachtige zomermotieven om in te kleuren. Om dit boek in te kleuren hoef je geen kunstenaar te zijn en heb je geen tekentalent nodig. Dure materialen zijn ook overbodig. Een beetje tijd, een paar potloden en stiften, dat is alles! Talloze mooie ontwerpen, goed voor uren kleurplezier en ontspanning.
Met de tropische temperaturen die we nu eindelijk in Nederland hebben, is het heerlijk om na een zonnige dag bij te komen met een kleurplaat. Het grote zomerkleurboek van Creative Colors speelt hier op in door een heel aanbod van allerlei zomerse platen. De platen zijn heel divers; grote platen die de hele pagina vullen, patronen die doorlopen en bladzijden die gevuld zijn met kleine verschillende tekeningetjes. Schelpen, dieren, water, vakantie benodigdheden en nog veel andere onderwerpen vullen het boek.

Foto 3Creative Colors geeft de kleurboeken uit in twee verschillende uitgaven; met een hardcover en een soft cover. Het grote zomer kleurboek heeft een soft cover, zo beslaat hij minder plek in je koffer. De cover heeft ook een extra omslagflap, zodat je de plaat kan markeren waar je bent gebleven. Zoals we gewend zijn van de kleurboeken van Creative Colors lopen de platen niet tot het midden, maar zijn ze omringd door een witte rand. Dit kleurt erg fijn, want zonder moeite kan je alle stukjes kleuren. Verder kan het boek goed plat liggen.

Het papier kleurt fijn. Het is mooi wit en redelijk glad. Ik ben begonnen met een bladzijde gevuld met druiventrosjes. Deze plaat heb ik gekleurd met de Polycolor potloden van Koh-I-Noor. Deze kleuren erg fijn in dit boek. Met potloden kan je in het boek zonder problemen kleurnuances aanbrengen.

Ik heb ook een plaat met zonnebloemen gekleurd. Hiervoor heb ik Stabilo 68 stiften gebruikt en oliepastel. De stiften drukken niet door, zelfs het donkerbruine van het hart niet. De blaadjes heb ik gekleurd met oliepastel. Ook dit drukt niet door, ook niet op de bladzijde er naast. Hierbij heb ik geurloze terpentine gebruikt, dit heeft verder geen effect op het papier. Doezelen kan zonder problemen in het boek.
Foto 5

Omdat de Docrafts Artiste Dual-Tip Brush Markers vaak langs komen op de groep, wilde ik deze ook testen in het boek. Ik zocht een plaat uit en begon, om meteen weer te stoppen. Ik kreeg erg veel strepen en ze kleurden niet fijn.
Al met al is dit een heel fijn, zomers boek. Dus wanneer je je koffer inpakt om op vakantie te gaan, vergeet dan niet ‘Het grote zomer kleurboek’ van Creative Colors er in te stoppen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het grote zomer kleurboek
Uitgeverij: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 210 mm X 297 mm X 13 mm
ISBN: 9789461885135
Prijs: € 8,99

Dit boek is o.a. te bestellen via onze webshop.

0 thoughts on “Het grote zomer kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *