Dierenmandala’s kleuren

Van uitgeverij Akasha kregen we dit boek om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die te vinden is op internet: De vele dieren in de mandala’s in dit boek vragen erom om ingekleurd te worden. Sommige dieren staan heel dicht bij je of zijn heel aaibaar, met andere kom je niet zomaar in contact. Allemaal zullen ze iets bij je oproepen. Misschien wordt de olifant dan wel geel of de poes groen. Of misschien kleur jij heel natuurgetrouw. Geef kleur aan je gevoel en verras jezelf.

Ik kreeg de kans om dit mooie boek te reviewen. Het boek sprak mij meteen erg aan. Dit omdat ik dieren helemaal leuk vind. Normaal ben ik niet zo van de mandala’s inkleuren, maar ik wilde toch even buiten mijn comfort zone gaan om dit boek te reviewen. En ik moet zeggen, ik ben heel erg blij met dit boek.

Ik ben begonnen met een mandala met bloemen en bijen. Deze heb ik met potlood gekleurd. Dit ging heel erg goed, de potloden (Bruynzeel expressions) gleden over het papier, en ook de kleur was heel mooi.
De tweede plaat heb ik gekleurd met (BIC) stiften. Het papier kleurde fijn, maar de stiften drukten wel door. Maar dat is in dit boek niet zo erg, want deze is enkelzijdig bedrukt. Ik heb wel even gekeken of het ook doordrukte op de volgende plaat. Dit was bij mij niet het geval. Alleen de witte achterkant was bedrukt.
Ik weet niet hoe dit gaat met alcohol markers, maar hierbij zou ik voor de zekerheid een blanco blaadje er achter leggen.
Als laatste heb ik een plaat met fineliners en potloden ingekleurd. Weer drukte het door, maar niet op de volgende plaat. Ook hier was ik heel tevreden met het resultaat.
In dit boek zit er voor ieder wat wils in het boek. Het varieert veel, want er zitten vele soorten dieren in. Dus heerlijk afwisselend.
Nawoord:
Ik ben heel bij dat ik dit mooie boek heb mogen reviewen. Er zitten heel veel mooie platen in het boek. Ook is het kleuren van mandala’s rustgevend en ontspannend. Ik kan het boek aanraden!
Vooral omdat de platen enkelzijdig gedrukt zijn, en er een grote diversiteit aan kleurplaten is!

Gegevens van dit boek:
Titel: Dierenmandala’s kleuren
Ondertitel: Dieren beleven en kleur geven
Auteur: Trudy Dijkstra
Uitgeverij: Uitgeverij Akasha
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 221 mm X 222 mm X 8 mm
ISBN: 9789460150203
Prijs: € 15,90

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop en bij uitgeverij Akasha.

5 thoughts on “Dierenmandala’s kleuren

    1. Hoi Dineke Je zult sowieso met de zig clean color real brush pens in dit boek kunnen kleuren, aangezien dit boek enkelzijdig bedrukt is, of je in dit boek ook kunt aquarellen durf ik zo niet te zeggen. Ik denk dat je dan sowieso zuinig moet zijn met water, aangezien de kans groot is dat het papier gaat bobbelen, en je zult de zig dan echt eerst op plastic op moeten brengen en dan met de waterbrush op moeten pakken. Op het papier aanbrengen en dan met de waterbrush verdunnen lukt echt alleen goed op aquarel papier. Succes. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *