Panorama Europa

Van uitgeverij Forte Creatief kregen we de leporello met ansichtkaarten van panorama’s van Europa om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Heel Europa opent zich voor je als je deze leporello van 16 kaarten uitvouwt.
Van Londen tot Berlijn, van de kleine zeemeermin van Kopenhagen tot de toren van Pisa: elke kaart is een stukje Europa dat je zelf kleur kunt geven.
Je kunt de kaarten na het kleuren in het panorama laten zitten, of juist de kaarten afscheuren en versturen.Deze leporello is een leuk boekje waar je meteen de bekende gebouwen herkent van de verschillende steden in Europa. Het bevat 16 ansichtskaarten met verschillende taferelen uit Europa. De ansichtkaarten staan op de achterkant van de leporello in het klein nogmaals afgebeeld, echter dit is heel klein en sommige zijn hierdoor moeilijk te herkennen. Ik heb de leporello geopend en toen ik de ansichtkaarten eens goed wilde bekijken bemerkte ik helaas dat sommige kaarten al er tussen uit vielen. De leporello zat dus niet echt goed aan elkaar vast. Dit maakt op zich niet veel uit omdat het allemaal losse kaarten zijn, maar het ziet meteen wat slordiger uit.

Ik heb er voor gekozen om de flamencodansers uit het zuiden van Spanje te kleuren. Hiervoor heb ik gekozen om met stift te kleuren. Dit waren de Tombows ABT Dual brush pens. Dit ging heel goed. Het papier is mooi dik. En ook bij meerdere keren over hetzelfde stukje kleuren. Of als ik met een andere kleur over een reeds gekleurd stukje ging, drukte het niet door. Maar ik had ook niet anders verwacht, aangezien dit ansichtkaarten zijn en het papier dus stevig en dik is. Hierna gekozen om de Akropolis in Athene (Griekenland) te kleuren. Deze heb ik gekleurd met potloden. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden fijn. Het papier is mooi wit, en van een fijne structuur waardoor het niet al te glad is. Wat vooral voor potloden erg fijn is. Op de achterkant is ook genoeg ruimte, waardoor je makkelijk het adres kunt opschrijven en ook nog een boodschap kunt toevoegen voor de geadresseerde. Op de achterkant staat ook nog informatie over wat de afbeelding voorstelt en waar het is.Dit boekje is een leuk pakketje met 16 kleurkaarten die je op kunt sturen maar ook heel leuk in een lijstje aan de muur kunt hangen.

Gegevens van de leporello:
Naam: Panorama Europa
Uitgeverij: Forte Creatief
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 106 mm X152 mm X 9 mm
ISBN: 9789462500976
Prijs: € 9,95

Deze leporello is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

0 thoughts on “Panorama Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *