Staedtler Triplus Fineliner

bb3c7afcadInformatie die op internet te vinden is over de Staedtler triplus fineliners: 

  • Fineliner met superfijne, in metaal gevatte punt
  • Ergonomische, driekantige vorm voor ontspannen en comfortabel te schrijven
  • DRY SAFE – kan dagenlang open liggen zonder uitdrogen (Test ISO 554)
  • Inkt op waterbasis
  • Uitwasbaar uit de meeste textielsoorten
  • Opstelbare STAEDTLER box
  • PP lichaam garandeert een langere levensduur
  • Lijnbreedte ca. 0.3 mm
  • 30 briljante kleuren

Van de firma Staedtler mocht ik naast de ergosoft potloden die ik al gerecenseerd heb, nu ook de stiften en de fineliners recenseren. Hiervoor mijn dank.

Ik heb van Staedtler een extra set gekregen, die ik aan iemand anders mocht geven om hun mening daarover te krijgen. Ik heb besloten om deze aan Claudia te geven. Ik kreeg al vrij snel een review terug van haar. Deze zal ik hier dus mee in verwerken.

Net als de triplus Color deze ook vrij snel willen uitproberen. De verpakking is ook weer zo’n handige box die je neer kunt zetten en waar je ze veilig in kunt wegbergen.

6da97-sam_0021Ik heb de box gekregen met 20 verschillende kleuren. Deze kleuren zijn bijna allemaal hetzelfde als de 20 stuks van de Triplus color, waardoor je veel kleuren kunt combineren en je dus grote en kleine vlakken goed kunt kleuren. Dit betekent dat je de fineliners en de colors goed kunt combineren. Wat ik zelf erg fijn vindt.

d0c82-img_0855

 De fineliners kun je ook gebruiken op grotere oppervlakten. Wat normaal vaak strepen/krassen geeft in de kleurplaat gebeurt dit met deze fineliners helemaal niet, de inktafgifte is zo goed dat je ook grotere oppervlakten mooi egaal kunt kleuren.

1aa96-img_0872

Ook deze fineliners heb ik in verschillende boeken getest omdat ik erg benieuwd was of ze in alle boeken fijn kleuren en hoe het zit met het doordrukken. Het doordrukken is me heel erg meegevallen. Ze drukken absoluut niet door in de boeken waarin ik ze getest heb. En dit probleem had ik in veel boeken wel met andere fineliners.

Zoals hierboven beschreven heb ik Claudia gevraagd om haar mening over de fineliners te geven. Deze volgt nu:

Verpakking ziet er goed uit en erg stevig en heel handig in gebruik.
Ik ben eigenlijk meteen begonnen met een simpele kleurplaat en mij viel meteen op dat ze heerlijk in de hand liggen met kleuren en geen krampende vingers bezorgen wat ik ten opzichte van anderen  wel eens had!

ed152-img_0867

Nou zo gezegd zo gedaan ben begonnen aan een tekening en ook met deze fineliner kwam ik helemaal in de hoeken van de binnenzijde van de bladzijde. Ik kwam hier perfect met de punt erin!

Ook deze kleurden intens en kwamen mooi uit zowel bij daglicht als kunstlicht in de avond!
Ik heb eigenlijk geen slechte opmerking erover ! alleen iets mindere kleurkeuze maar dat is niet erg!

Ze kleuren super en dat is het dubbel en dik waard dus mijn complimenten!

Net als mij is Claudia ook erg enthousiast over de fineliners.

b2ac8-sam_0022
Van de fineliners zijn 30 kleuren te krijgen. Ik heb van Staedtler een box met 20 kleuren gekregen en ik wil zeer zeker de andere kleuren er bij halen. Deze set wil ik graag compleet hebben.

Deze fineliners zijn o.a. te krijgen bij bol.com

0 thoughts on “Staedtler Triplus Fineliner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *