Staedtler Triplus Color

1Informatie die op internet te vinden is over de Staedtler Triplus Color

  • Ergonomische, driekantige viltstift om ontspannen en zacht te schrijven en te kleuren
  • Stabiele, drukbestendige punt
  • DRY SAFE – kan dagenlang open liggen zonder uitdrogen (Test ISO 554)
  • Geventileerde dop, conform aan ISO 11540 en BS 7272-1/2
  • Inkt op waterbasis
  • Uitwasbaar uit de meeste textielsoorten
  • Opstelbare STAEDTLER box
  • PP lichaam en dop voor een lange levensduur
  • Lijnbreedte ca. 1,0 mm
  • 20 briljante kleuren

Van de firma Staedtler mocht ik naast de ergosoft potloden die ik al gerecenseerd heb, nu ook de stiften en de fineliners recenseren. Hiervoor mijn dank.

Ik heb van Staedtler een extra set gekregen, die ik aan iemand anders mocht geven om hun mening daarover te krijgen. Ik heb besloten om deze aan Claudia te geven. Ik kreeg al vrij snel een review terug van haar. Deze zal ik hier dus mee in verwerken.

Ik kreeg de stiften opgestuurd en toen ik deze binnen kreeg was ik bijzonder nieuwsgierig omdat ik erg te spreken ben over hun ergosoft potloden. De stiften hebben net als de potloden een ergonomische vorm, waardoor ze lekker in de hand liggen. Mijn kleurplaat waar ik mee bezig was meteen aan de kant gelegd en een nieuwe begonnen.

De triplus color zijn verpakt in een mooie hard plastieke verpakking, waarbij je de stiften mooi kunt uitstallen als je ze gebruikt.

De staedtler triplus Color is een stift die een punt van ongeveer 1 mm heeft, waarmee je de standaard kleurplaten erg goed kunt kleuren. De kleuren zijn erg helder en kleuren mooi egaal.

Ik heb in verschillende kleurboeken gehad dat bepaalde stiften doordrukten, dus daar was ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar. En ik sta versteld. Ik heb in verschillende boeken gekleurd en ze drukken gelukkig nergens door. Wat natuurlijk weer een positief voordeel is.

De stiften liggen door de driehoekige vorm erg fijn in de hand en ik merk dat door de vormgeving ik minder stijf de stift vasthoud. Wat minder kramp veroorzaakt.

Ik heb ze al enkele mensen aanbevolen en kreeg daarbij alleen de vraag waar ze te verkrijgen zijn. Dit was inderdaad een dingetje waar ik even naar moest zoeken. Na navraag bij Staedtler zijn de triplus Color vooral te verkrijgen in de zogenaamde “kunstenaarswinkels” zoals bijv. van Beek (Eindhoven/Rotterdam/Amsterdam), Victor (Heerlen), Proart (Nijmegen), Swaak (utrecht), Harolds (Rotterdam), Crea art (Apeldoorn), Flokstra (Groningen) Hobbyist (Maarssen), DEVA (Breda) enz.

Dit vind ik op zich een van de weinige minpunten, doordat me toch opgevallen is dat veel kleurders onder ons toch gezondheidsproblemen hebben en de stiften iets moeilijker verkrijgbaar zijn, maar ik weet een ding zeker… Even wat verder zoeken voor deze stiften loont zich heel erg de moeite.

Zoals al boven aan al aangegeven heb ik Claudia gevraagd of zij ook wilde aangeven wat ze van de stiften vond. Haar bevindingen wil ik jullie natuurlijk ook niet onthouden.

De mening van Claudia vind je hieronder:

De verpakking ziet er al goed en stevig uit dat viel mij al als eerste op!

Daarna ben ik begonnen met kleuren met de viltstiften ! Ik heb eigenlijk geen min punten ik heb wel pluspunten en eigenlijk best veel.

1 De punt is iets kleiner dan een normale viltstift, waardoor je in de kleurboeken ook beter in de hoeken van kleurboek goed kunt kleuren en dat is qua andere viltstiften nog wel eens een uitdaging om in de hoeken van de binnenzijde te kunnen kleuren.

2 De kleuren zijn ook intenser en wat feller dat viel mij eigenlijk eerst op toen ik in de avond met licht kleurde. overdag gekeken en toen was het resultaat zoals ik eigenlijk al verwacht had !

3 Ze drukken totaal niet door wat erg fijn is voor allerlei papier soorten.

4 je hoeft totaal niet hard op te drukken of verkrampt vasthouden dat scheelt enorm normaal kreeg ik na een lange tijd kramp maar nu niet dat is een heel pluspunt ten opzichte van de andere stiften.

Dus eigenlijk ben ik super tevreden erover en ik zou eigenlijk niet anders meer willen als met deze stiften te willen werken ! enige minpuntje maar dat is ook alles is dat er wat weinig diversiteit aan kleuren is ! dat is eigenlijk echt het enige wat mij opviel !

Zoals hierboven te zien is, is Claudia ook heel enthousiast.

Voor mij is eigenlijk qua stiften nog maar een merk en dat is de Staedtler triplus. Een hele dikke aanrader.

Deze Stiften zijn o.a. te koop in onze webshop.

3 thoughts on “Staedtler Triplus Color

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *