Indiase Yantra’s

1

Informatie die op internet te vinden is: In dit kleurboek zijn 32 thematische yantra’s opgenomen, met een beknopte uitleg van de betekenis van de symboliek, en suggesties voor het kleurgebruik.


Een yantra is een geometrische figuur die uit verschillende symbolisch geladen elementen bestaat. Zij straalt kracht en energie uit, en is bedoeld om de concentratie en meditatie te verdiepen. De yantra is een oeroud symbool dat uit het Indiase tantrisch hindoeïsme stamt. Het tekenen of kleuren van yantra´s, of het mediteren op een yantra heeft een sterke uitwerking op het onderbewuste, en vormt daardoor een brug tussen de kosmos en onszelf.
Werken met yantra´s versterkt onze innerlijke krachten en ontwikkelt onze spirituele energie.

Ook dit boek heb ik van uitgeverij Panta Rei mogen ontvangen om een recensie te schrijven. Dankjewel.

Dit boek bevat 32 yantra’s, waarbij bij iedere yantra een korte uitleg gegeven wordt en er suggesties gegeven worden voor de kleuren of je gedachten een bepaalde kant op gestuurd worden om zo een bepaalde kleur te gebruiken. Dit vind ik best apart en heeft er voor gezorgd dat ik meer nagedacht heb over de kleuren en hoe deze te gebruiken.

De tekeningen zijn van eenvoudig tot iets moeilijker, echter zijn deze yantra’s door iedereen wel te kleuren.

De toelichting en korte uitleg over de yantra’s vond ik een leuke extra aanvulling. Dit verwacht je niet in een boek om te kleuren.

Dit boek is ook verkrijgbaar bij bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *