Ontspannen met Mandala’s

SAM_0507

Informatie die op internet te vinden is: Deze bundel mandala’s is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar. De geometrische structuur van deze mandala’s zal vooral oudere kinderen en volwassenen aanspreken en hen inspireren bij het rustgevende kleuren.

Ik mocht van de uitgeverij Panta Rei twee verschillende boeken uittesten en mijn mening daarover geven. Hiervoor mijn dank.

Het boek begint met een uitleg over het boek, wat een mandala is, en enkele tips voor het werken met mandala’s. Dit vind ik wel een leuke aanvulling op de normale kleurboeken. Hierdoor doe je toch weer nieuwe ideeën op.

Het boek heeft 40 verschillende mandala’s. Die niet heel ingewikkeld zijn, waardoor ze inderdaad ook voor de jeugd vanaf 10 jaar of voor oudere mensen uitermate geschikt zijn. Ik miste er een beetje de uitdaging van het priegelwerk in. Maar dit werkt natuurlijk wel ontspannender dan het intens turen naar kleine stukjes.

Wat me wel opviel is, dat in deze druk (6e druk) de eerste 12 bladzijden (uitleg plus eerste 4 mandala’s) dubbel in het boek zitten. Hierdoor kun je dus wel de eerste mandala’s makkelijk dubbel inkleuren. Maar lijkt me niet echt de bedoeling.

Ik heb in dit boek gekleurd met potloden en met stiften en de stiften drukken niet echt door. Dat is wel fijn. Echter doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, zorgt het er voor dat mocht er iets doordrukken dit geen enkel probleem is voor de andere mandala’s.

Dit boek is voor mensen die van leuke mandala’s houden, die niet te veel priegelplaten houden zeer zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ontspannen met Mandala’s
Auteur: A. Juszczak
Uitgeverij: Panta Rhei
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 9x280x210 mm
ISBN: 9789073207868
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *