Tombow TwinTone Markers

Van Tombow Europe ontvingen wij een set van 12 Tombow TwinTone Markers Pastel om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen wij Tombow Europe voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: TwinTone stiften hebben twee verschillende punten voor het creëren van dunnere of dikkere lijnen. Aan de ene kant een bullet punt die een 0,8 mm lijndikte geeft, aan de andere kant een fineliner punt die een lijndikte van 0,3 mm geeft. Inkt op waterbasis die niet zal doordrukken op de meeste papiersoorten.  Ideaal om te bullet journallen, doodlen, handletteren en veel meer. De set van 12 pastel kleuren bevat de volgende nummers: 86 mint green, 74 aqua, 73 sky blue, 83 sax blue, 21 pale purple, 81 raspberry, 60 princess pink, 61 peach pink, 78 coral pink, 48 honey orange, 4 chrome yellow, 49 grey.

In het verleden hebben wij al diverse recensies geschreven over materialen van Tombow, Onder andere over de Tombow ABT Dual Brushpens en de Tombow Irojiten. Over deze producten waren wij erg te spreken. Maar zijn wij dit ook over deze nieuwe stiften?

Wat mij als eerste opvalt zijn de punten, aan de ene kant van de stift zit een 0,8 mm punt en aan de andere kant een 0,3 mm punt. De grote van deze punten kun je een beetje vergelijken met de punten van de Stabilo 68 en Stabilo 88. Wat ik echt een pluspunt vind, is dat Tombow deze puntdiktes heeft samengevoegd tot maar één stift in plaats van twee stiften. De Twintone Markers zijn, naast pastelkleuren ook nog verkrijgbaar in een set Brights met meer standaard kleuren.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren. Als eerste heb ik een plaat uitgezocht uit het kleurboek 100 creaties Mandala, helaas merkte ik al snel dat het papier van dit boek erg ging rullen bij het gebruik van deze stiften. Ik ben dus snel een andere plaat gaan uitzoeken. Mijn keuze is toen gevallen op Het enige echte mini mandalakleurboek. De TwinTones kleurden erg fijn in dit boek, wat mij wel opviel was dat dit papier ook een heel klein beetje rulde, dit vind ik persoonlijk echter niet storend. Ook drukten de stiften heel licht door, op dit toch wel dik papier. Dit vind ik dan wel weer jammer, aangezien de meeste kleurboeken dubbelzijdig bedrukt zijn. Ik ben wel erg tevreden over deze kleurplaat.

Daarna heb ik een plaat van Pinterest uitgezocht en deze uitgeprint op DCP-papier. Doordat dit papier gladder en ook redelijk dik is, was ik erg benieuwd hoe de stiften zich op dit papier zouden houden. Toen ik begon, merkte ik dat dit echt heerlijk kleurde, de kleuren werden ook weer goed weergegeven en ze knallen echt van het papier af. En laat ik nu net van knallende kleuren houden. De kwaliteit van het papier bleef ook goed en het rulde gelukkig niet. Wel merkte ik dat de stiften erg doordrukten. Maar dit is niet erg aangezien er geen andere plaat op de achterkant staat. Ik ben met deze kleurplaat meer dan tevreden.


Conclusie: De stiften zijn helaas niet voor alle soorten papier geschikt. Bij sommige papiersoorten gaat het papier al snel rullen, wat natuurlijk zonde is. Ook heb ik wel last gehad van doordrukken, al beloofd Tombow dat dit met deze stiften bijna niet zou gebeuren, echter ik merkte al snel dat de inkt vrij nat was, dus dan heb je ook al vrij snel last van doordrukken. Wat ik wel echt een pluspunt vind van deze stiften, is de kleur. De kleuren worden echt mooi weer gegeven en knallen echt van het papier af. Je ziet dat de kleuren echt goed verzadigd zijn.

Deze pastelset en ook de brightsset is o.a. verkrijgbaar bij Tombow Europe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *