Edding Colour Happy Big Box

Van Edding ontvingen wij de Colour Happy Big Box om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Edding hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze Box: Edding Colour Happy box, assortiment met 70 stuks in geassorteerde kleuren Inhoud: brushpen e-1340 (20 kleuren inclusief 10 nieuwe kleuren) viltstift e-1300 (30 kleuren) fineliner e-55 (12 kleuren) gelroller e-2185 (5 kleuren) pastelpen e soft white e-1500 profipen e-1800 (1 kleur) brushpen e-kleurenmixer

Deze uitgebreide box bevat alles om mee te kleuren of op andere manieren creatief met kleur bezig te zijn. Ik vond deze box alleen al heel mooi om te zien. Je kunt de box op een heel handige manier openklappen.


Doordat je deze box zo makkelijk open kunt klappen, heb je een goed overzicht van wat er in de box zit en waar welke soort stiften en pennen zitten. Met zo’n uitgebreide set ben ik eerst begonnen om met de verschillende soorten stiften te gaan kleuren. Doordat hier gewone viltstiften, brushpennen, fineliners en gelpennen in zitten, heb je genoeg keus.

Ik ben begonnen met een plaat te kleuren uit “Het tweede enige echte mandala kleurboek”. Deze heb ik gekleurd met de gewone viltstiften, de zogenaamde e-1300 stiften. Ik merkte dat deze stiften tijdens het kleuren wel wat vlekkerig kleurde. Dit droogde echter wel redelijk mooi op. Wel ging het papier een beetje rullen als ik vaker dan één keer over een stukje papier ging. Echter ik ben niet ontevreden met het resultaat.


Hierna heb ik een plaat gekozen uit “Het derde enige echte mandala kleurboek”. Deze plaat ben ik gaan kleuren met de brushpennen. Deze brushpennen hebben een flexibele punt. In het begin is de brushpunt een beetje stug, maar als je even ermee gekleurd hebt wordt de punt vanzelf heel soepel. De kleuren van deze stiften blijven erg mooi fel. Dit vind ik zelf wel een mooi pluspunt. Ook blijft het papier in erg goede staat, ook als ik meer als één keer over hetzelfde stuk papier kleur. Ik ben zelf erg tevreden over deze plaat.


Hierna heb ik de fineliners uit deze set erbij gepakt. Met de fineliners ben ik gaan kleuren in “Het enige echte mini mandala kleurboek”. De fineliners kleurden ook erg goed op dit papier. Zowel kleine vakjes als de iets grotere vlakken kunnen goed gekleurd worden met deze fineliners. De inkt droogt erg mooi op en ook de iets grotere vlakken drogen mooi op. Ook met deze plaat ben ik weer erg tevreden.


Als laatste heb ik gekleurd met de gelpennen. Hier heb ik gekozen voor een plaat uit “Het enige echte mandala kleurboek om te versturen”. Ik merkte dat ik met de gelpennen wat moeite had. Doordat de inkt erg makkelijk uit de pen vloeide, ging ik erg snel over de lijntjes. Ik heb geprobeerd extra voorzichtig te kleuren, door iets van de lijn af te blijven, maar dat hielp niet. Ik heb hem zo goed mogelijk proberen te kleuren, maar doordat de inkt snel, maar soms onregelmatig vloeide, lukte dit niet helemaal.


Omdat deze set ook ideaal is om te handletteren, heb ik dat natuurlijk ook gedaan. Ik ben begonnen met een tekst waarin ik kleurverloop wilde gebruiken.

Ik ben begonnen met eerst lijnen uit te tekenen waar ik de tekst “Wish” en “Work” wilde hebben. Deze heb ik met potlood uitgetekend. Nadat ik dit uitgetekend heb heb ik met potlood de andere tekst erbij geschreven. Hierna heb ik de potlood tekening uitgegumd, zodat de lijnen zover als weg waren, maar als je goed keek, je de tekst wel nog zag. Ik heb de Edding brushpennen erbij genomen en heb een lichtblauwe kleur genomen. Hier heb ik de tekst wish en work meegeschreven. Hierna heb ik een blauwe kleur genomen die iets donkerder was dan de basis kleur die al op papier stond. Hiermee heb ik iedere keer de bovenkant van de woorden aangezet. Met een waterbrush heb ik de kleur naar beneden getrokken. Dit ging erg goed. Doordat de Edding stiften op waterbasis zijn, lost de inkt makkelijk op. Wel merkte ik dat het papier licht bobbelde door het water. Hierna heb ik met de fineliner uit de box de letters wish en work omlijnt en met een Edding viltstift schaduw aangebracht. Daarna de andere teksten met de Edding brushpen geschreven. Hier is deze set dus ook uitermate geschikt voor. Je hebt alles bij de hand in een set.


Hierna nog een tekst gehandletterd. Deze keer de tekst “Waar er liefde is, is er leven”.  Ook deze keer wilde ik met kleurverloop werken, maar daarnaast wilde ik ook graag de Edding Pastel Pen gebruiken, die ook in deze set zit.

Eerst ben ik de tekst gaan uitwerken op een a4 blad. Ik heb eerst met potlood de tekst geschreven. Toen ik tevreden was met de uitwerking, heb ik de blokletters met zwarte Edding stiften geschreven. Hierna de tekst “liefde” en “leven” geschreven als brushletters. Dit heb ik gedaan met een lichtgrijze Edding brushstift. Hierna met een waterbrush over de grijs geschreven tekst heen gegaan. Op een plastic ondergrond heb ik verschillende kleuren opgezet, hierbij heb ik wederom gebruik gemaakt van de Edding brushstiften. Deze kleuren iedere keer met een licht vochtige waterbrush opgepakt. Deze kleur heb ik iedere keer in de tekst liefde en leven laten lopen. Doordat de tekst vochtig gemaakt was, liep de kleur redelijk goed uit. Na dat ik de tekst steeds met verschillende kleuren opgevuld had, heb ik met de Edding profipen een strakke zwarte lijn om de letters gemaakt. Hierdoor krijg je dat de uitgelopen inkt netjes afgewerkt uitziet. Hierna een schaduwlijn getekend en deze ook ingekleurd. Als laatste heb ik nog witte puntjes in de gekleurde letters gezet met de Edding Pastel Pen. Ik ben met het eindresultaat toch wel tevreden.

Deze set bevat ook een Brush-e kleurenmixer. Hier kun je op een eenvoudige manier de inkt van de ene penseelpunt in de andere laten lopen. Dit is erg fijn als je een verloop wilt maken. Je kunt natuurlijk de kwastpunten zo tegen elkaar houden, maar ik merk dat ik dan vaak toch aan het klungelen ben om ze goed tegen elkaar aan te krijgen. En met deze kleurenmixer heb je dit probleem niet meer. Je klemt de beide kleuren gewoon in de mixer en hierdoor loopt de bovenste kleur eenvoudig in de punt van de onderste brushpen. Des te langer je de brushpennen in de houder tegen elkaar aanhoudt, des te meer inkt loopt er natuurlijk in de andere kleur.

Conclusie: Van deze Happy box word ik ook echt blij van. Deze box is echt heel compleet. Je kunt er alle kanten mee op. Of je hem nu wilt gebruiken om te kleuren of om te handletteren. Voor beiden is deze box meer dan ideaal.  De materialen zijn voor beiden uitermate geschikt. Door de toevoeging van de kleurmixer en de pastelpen kun je net die extra dingen met deze set, die je met de kleurstiften alleen niet hebt. Als je een complete set zoekt, dan kan ik deze alleen aanraden.

Deze set is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Bruna & Pipoos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *