Colour your life

Van Pepper Books ontvingen wij “Colour your life” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen wij Pepper Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Een dagboek bijhouden kost vaak veel tijd. Met dit prachtig uitgevoerde kleurendagboek mag je antwoord geven op vragen wanneer jij tijd en zin hebt. Door de mooie kleurplaten erbij wordt het een dierbaar en persoonlijk boekje om altijd te bewaren. Het persoonlijkste cadeau voor jezelf en een ander.

Dit boek is natuurlijk geen gewoon kleurboek. Maar het is een combinatie van een dagboek/bullet journal afgewisseld met kleurplaten. Met er tussen in persoonlijke vragen die je kunt beantwoorden.

Ik zal je eerst wat voorbeelden van de grote en kleine afbeeldingen die hier in staan laten zien.

Zoals je ziet, heb je een verscheidenheid aan kleurplaten. De kleine kleurplaten die in de hoekjes van de pagina’s staan, zijn leuk om tussendoor te kleuren. De pagina grootte kleurplaten zijn natuurlijk wat intensiever en hier kleur je natuurlijk ook langer over.

Ook vind je verspreid door het boek steeds vragen waar je over na kunt denken en in kunt vullen, waardoor dit boek echt een persoonlijk boek wordt. Één van de vragen die in het boek staat is onderstaande.


Dit zijn vaak vragen, waar je zelf niet zo snel aan zou denken, maar waar vaak leuke antwoorden op komen.

Ik ben natuurlijk ook begonnen te kleuren in dit boek. Ik heb eerst een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleurden niet zo heel fijn op dit papier. De inkt droogde vlekkerig op. Dit vind ik altijd wel wat jammer, aangezien ik het liefste met deze stiften kleur. Het papier is wel van een behoorlijk dikke kwaliteit. Ook bij meerdere keren kleuren op dezelfde plek had ik geen problemen met doordrukken.


Hierna ben ik gaan kleuren met potlood. Ik heb gekozen om een van de kleine platen te kleuren met de Faber Castell Polychromos potloden. Deze kleurden erg fijn op dit papier. De potloden gaven hun pigment makkelijk af aan het papier. Hierdoor vond ik het nabewerken niet nodig, doordat het pigment dekkend genoeg was. Al vind ik sommige kleuren wel wat flets over komen.


Hierna heb ik nog een plaat met potlood gekleurd. Echter deze heb ik gekozen voor de Caran d’ache Pablo potloden. Deze potloden vond ik zelf nog fijner kleuren op dit papier dan de Faber Castell. De potloden gleden over het papier. En zonder druk uit te oefenen kwam het pigment van de potloden af. Bij deze potloden wordt de kleur mooier weergegeven vind ik zelf. Ik ben met deze dan ook meer tevreden dan de plaat gekleurd met de Faber Castell.


In dit kleurdagboek zit zowel blanco als dotted papier. Wat ik niet zo goed begrijp is de indeling van dotted en blanco papier. Ik zou het logischer vinden als, of alles blanco of alles dotted zou zijn geweest. Nu heb ik een beetje het gevoel dat ik de dotted pagina’s kan gebruiken als bullet journal, maar dat de blanco pagina’s ergens anders voor bedoelt zijn. Maar ook de vragen in het boek staan afwisselend op blanco dan wel dotted papier.

Ik ben op de dotted pagina’s dan ook begonnen met mijn bullet journal. Ik ben begonnen met een weekplanning. Dit werkte op dit papier erg goed. Door de puntjes kun je heel makkelijk uittellen hoe je de weekplanning indeelt. Dit vind ik ideaal.

Het voordeel van een bulletjournal vind ik ook altijd de lijstjes die je hierin bij kunt houden. Dit heb ik hier dus ook gedaan. Ik ben begonnen met mijn lijst van gelezen boeken van 2018 bij te gaan houden. Ik houd dit ook wel online bij, maar soms loop ik in de bieb en dan werkt het internet niet en dan is een offline lijst wel ideaal. Dus vandaar deze lijst.


Natuurlijk heb je met een bullet journal nog veel meer mogelijkheden en dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden, om te laten zien wat er mogelijk is.

Conclusie:  Dit kleurdagboek is geen gewoon kleurboek, maar ook geen gewoon dagboek. Het is een beetje van alletwee. Je vindt op bijna iedere pagina een kleine kleurplaat in de hoek van de pagina. Daarnaast zitten er pagina grootte kleurplaten in, waar je natuurlijk jezelf meer kunt uitleven. Je komt ook enkele persoonlijke vragen tegen. Dit maakt het boek natuurlijk meteen een stuk persoonlijker.
Wat ik een beetje vreemd vind, zijn de afwisselende blanco en dotted pagina’s. Waarom precies voor een combinatie gekozen is van beiden is me niet geheel duidelijk. Voor een bullet journal vind ik dotted papier altijd wel handig. Hier kun je dit kleurdagboek natuurlijk goed gebruiken. Echter dan had ik persoonlijk liever alles dotted papier gezien. Mocht je de tekenstijl van Masja waarderen en graag een dagboek bij gaan houden dan weet ik bijna zeker dat dit boek je bevalt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Colour your life
Illustrator: Masja van den Berg
Uitgever: Pepper Books
Aantal pagina’s: 368
Afmetingen:32 x 218 x 152 mm
ISBN: 9789020608588
Prijs: € 13,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Wij mogen namens Pepper Books 1 exemplaar van Colour your life verloten. Voor de voorwaarden kun je een kijkje nemen in het topic Winactie Colour your life.

One thought on “Colour your life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *