Rapsodie in het bos

Van BBNC uitgevers/MUS Creatief ontvingen wij het boek “Rapsodie in het bos” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen wij BBNC uitgevers/MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Rapsodie in het bos is een meesterwerk van de Japanse illustrator Kanoko Egusa. Kanoko neemt je mee naar haar mysterieuze wereld, waarin je een kijkje krijgt in het mysterieuze leven van de dieren die er leven. De dieren leven er vrij, onaangeraakt door mens en techniek. Je vindt er exquisiete planten en natuur, uitbundige bloeiers, antieke architectuur, prachtige landschappen en natuurlijk de schattigste dieren. Van fluffy konijnen die je een bos bloemen presenteren, een duif in een koekoeksklok en muisjes die een taart versieren tot geheime deuren in boomstronken, eekhoorns in wollige truien en trommelende wasberen – sprookjesachtiger dan dit wordt het niet. Het boek neemt je ook nog eens mee door alle vier de seizoenen, met hoosbuien in april, kuikentjes en lammetjes in het voorjaar, sappige fruitbomen en bloeiende bloemen in de zomer, oogstvelden en vallende bladeren in de herfst en natuurlijk kersttaferelen en rendieren in de sneeuw tijdens de winter. Kanoko’s prachtige, fijne lijnenspel zorgt ervoor dat je in het boek wordt gezogen en meteen zin krijgt om de platen met kleur te vullen. De tekeningen zijn een mix van enkele pagina’s en spreads en het boek is dubbelzijdig bedrukt. Kanoko Egusa is een Japanse freelance illustrator en designer uit Sendai, in het noorden van Tokyo.

Het kleurboek “Rapsodie in het bos” van Kanoko Egusa is helemaal geïnspireerd op de natuur. Persoonlijk hou ik hier erg van. Wat meteen opvalt is dat er een losse boekomslag om dit boek zit. Dit geeft het boek meteen een chiquere uitstraling. Aan het begin en aan het eind van het boek wordt kort een verhaal verteld over een soort paradijs waar de dieren komen. Dit zie je ook terug in de kleurplaten. Ik zal je eerst een aantal voorbeelden laten zien zodat je een idee krijgt van de kleurplaten die in dit boek te vinden zijn.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit kleurboek, als eerste heb ik een plaat gekleurd met kleurpotlood. Ik heb gekozen voor een kleurplaat van het konijn in combinatie met de Faber Castell Polychromos. Deze kleurpotloden kleurden erg goed en fijn op het papier. Doordat het pigment zich goed hechtte aan het papier, vond ik nabewerken niet nodig. Ik ben persoonlijk ook erg tevreden met deze vrolijke kleurplaat.

Hierna ben ik een kleurplaat uit gaan zoeken om met stift te kleuren. Ik heb gekozen voor de halloween-kat. Qua materiaal heb ik voor diversen stiften gekozen, denk dan aan bijvoorbeeld de Faber Castell Pitt Artist Pens, Tombow ABT Dual Brush Pens en de Sakura Koi Brush Pens. Eigenlijk kleurden alle drie de soorten stiften fijn op dit papier, wel merkte ik dat de Tombow ABT Dual Brush Pens héél licht doordrukten. Echter de plaat op de achterkant is nog gewoon goed te kleuren met zowel potlood als stift. Ik ben heel erg tevreden met het resultaat.


Conclusie: Het boek bevat allerlei platen die op de natuur geïnspireerd zijn. Dit vind ik persoonlijk erg leuk. Zowel stift als potlood kleurden erg fijn op dit papier. Wel drukten de Tombow ABT dual brush pens heel licht door. Echter de plaat aan de achterkant is nog gewoon te kleuren met zowel potlood als stift. Wat ik persoonlijk wel jammer vind, de platen die tot aan de binnenrand lopen, zijn naar mijn gevoel aan de binnenrand erg lastig te kleuren, doordat je het boek dan erg ver open moet buigen.


Gegevens van dit boek:

Titel: Rapsodie in het bos
Illustrator: Kanoko Egusa
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 10 x 252 x 249 mm
ISBN: 9789045322308
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & BBNC uitgevers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *