Chalk letteren Kerst kleurboek

Van BBNC uitgevers/MUS Creatief ontvingen wij het boek “Chalk letteren Kerst kleurboek” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen wij BBNC Uitgevers/Mus Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Deze inspirerende handgetekende ontwerpen bevatten nog de karakteristieke,
imperfecties van de originele krijttekeningen. Kleur ze ontspannen in en creëer je eigen rustiek-chique kerstkunstwerk.
Elke pagina bevat een inspirerende, winterse quote, fraai vormgegeven in een verrassende illustratie met witte lijnen en een zwarte ondergrond: net zoals op een echt krijtbord. Geniet van de manier waarop warme kleuren, felle kleuren en de lichtere pasteltinten van de pagina knallen. Gebruik lichtgekleurde kleurpotloden en gelpennen om de ontwerpen een eigen draai te geven met jouw eigen handletters, versieringen en patronen.
De getalenteerde chalk letterartiest Valerie McKeehan geeft je in dit boek bruikbare kleurtips en -trucs. Ook zijn er vele ingekleurde voorbeelden ter inspiratie. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt en geperforeerd, zodat je ze probleemloos kunt uitscheuren om ze in te lijsten of weg te geven. 

We hebben uit de serie Chalk letteren kleurboeken al twee kleurboeken gerecenseerd, namelijk Chalk letteren quotes kleurboek en Chalk letteren botanica kleurboek. Deze kleurboeken vielen destijds al erg in de smaak, dus ik was erg benieuwd naar dit kerst kleurboek. Wat meteen opvalt is natuurlijk de kerst gerelateerde kleurplaten. Voor in het boek krijg je eerst wat uitleg over chalk letteren. Hoe Valerie McKeehan haar ontwerpen maakt, enkele tips en trucs voor het chalk letteren en ook de kleurenleer komt aan bod.

Ook krijgen we eerst enkele voorbeelden te zien. Deze zijn ingekleurd door Alessa Sotelo. Wat bij de voorbeelden meteen opvalt is dat er best wat stukken wit gelaten zijn. Daar heb ik zelf nog wel eens moeite mee. Ik heb dan zelf vaak het gevoel dat de plaat onaf is. Terwijl de voorbeelden echt geweldig uitzien.

Wat ik echt een pluspunt vind, is dat de kleurplaten enkelzijdig bedrukt zijn. Op de achterkant van de kleurplaten vind je iedere keer een quote met een leuke versiering. Onder aan de pagina heb je ruimte om eventueel in te vullen voor wie je de plaat gekleurd hebt of wanneer en waarmee je gekleurd hebt.

Ik zal je eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien.

De kleurplaten hebben allemaal een perforatierand. Hierdoor zijn ze makkelijk uitscheurbaar. En kun je ze makkelijk weggeven of ophangen na het kleuren.

Wat in dit boek ook meteen opvalt is dat bij enkele platen kleursuggesties gegeven worden. Deze staan onder de plaat gedrukt. En ook onder de plaat staat een voorbeeld van de ingekleurde versie van de plaat, met deze kleuren. Dit vind ik wel leuk. Zo kun je toch kleuren, mocht je een keer geen inspiratie hebben. Al ben je natuurlijk niet verplicht je aan deze kleuren te houden en kun je ook lekker je eigen gang gaan en heel andere kleuren gebruiken. Hier zit ook een perforatierand, zodat je na het kleuren de kleursuggesties en de voorbeeldplaat er vanaf kunt scheuren en zo alleen de ingekleurde plaat over houdt. Wat ik zelf wel mooi vind.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met potlood. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden op zich fijn op het papier. Wel had ik echt een krijt gevoel tijdens het kleuren. Doordat de potloden niet egaal kleuren krijg je ook echt het gevoel alsof je krijt gebruikt hebt. Dat vind ik op zich wel een leuk effect. Normaal zou ik dit nooit mooi vinden, maar bij deze platen vind ik dit altijd iets hebben.

Hierna heb ik een plaat met stift gekleurd. Hierbij heb ik gekozen voor de Zig Clean Color real brush pens. Deze stiften kleuren natuurlijk mooi egaal op het papier en geeft dus een heel ander effect als potloden op het papier. Wat mij wel opviel is dat deze stiften lichtjes doordrukken naar de achterkant. Dit is echter geen probleem, doordat op de achterkant geen kleurplaat staat en de tekst die achterop staat gewoon leesbaar blijft. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat van deze plaat.

Conclusie: Dit boek bevat allerlei kerstgerelateerde kleurplaten dus echt leuk om deze in de periode die nu komt te gaan kleuren. Zo kom je nog meer in de kerststemming. Zowel potlood als stift kleuren erg fijn op dit papier, waarbij je met potlood echt het krijt effect krijgt. De stiften drukten iets door naar de achterkant, maar dit is minimaal en niet echt een probleem doordat op de achterkant geen kleurplaat staat. Voor in het boek staat nog wat informatie over Valerie McKeehan en tips en trucs over chalk letteren. Dit is wel handige informatie waar je zeker wat aan hebt ook buiten het kleurboek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Chalk letteren Kerst kleurboek
Illustrator: Valerie McKeehan
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 10 x 273 x 215 mm
ISBN: 9789045322247
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & BBNC uitgevers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *