Crayola Supertips

Van Crayola ontvingen wij een set Crayola supertips om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Crayola hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over de Crayola supertips: Deze set viltstiften bevat maar liefst 50 sprankelende kleuren.
De stiften kunnen tegen een stootje en de stiftpunten zijn niet gemakkelijk in te drukken. Met deze punten kunnen zowel dunne als dikke lijnen gemaakt worden. Ideaal voor tekenen, schrijven en inkleuren!

• Hoge kwaliteit viltstiften van Crayola.
• In 50 heldere en intense kleuren.
• Met geventileerde veiligheidsdop.
• Extra lange levensduur.
• Afwasbaar van huid en kleding.
• Vanaf 3 jaar.

We hebben eerder van Crayola o.a. een kleurkoffer inspiratie ontvangen om te recenseren en hier zaten al een aantal supertips in, dus we hebben al eerder een aantal supertips kunnen testen. Maar doordat je nu een complete set hebt, kun je ze naar mijn gevoel toch beter en uitgebreider uittesten.

Ik ben begonnen met een mandala te kleuren uit “Het achtste enige echte mandala kleurboek”. Ik ben begonnen met een aantal kleuren uit te zoeken voor de binnenste ring te kleuren. Wat me meteen opviel tijdens het kleuren, is dat de kleuren in eerste instantie vlekkerig over komen, maar zodra de kleur opdroogt, deze mooi egaal opdroogt.  Voor het buitenste gedeelte heb ik nog enkele andere kleuren erbij gezocht en deze gebruikt. Ook deze kleuren droogden mooi op en geven mooie heldere kleuren. De stiften drukken niet door, ook als ik meerdere keren over een zelfde stukje kleurde, bleef het papier mooi en had ik geen last van doordrukken. Ik ben dan ook blij met het resultaat.

Hierna heb ik een plaat uitgezocht uit het boek “A Million Owls”. Dit papier is iets dunner als het papier uit het mandalaboek. Ook hier droogt de stift erg mooi op. Je ziet hier wel iets meer de aanzet van de stift als bij het papier van het mandalaboek. Echter ook hier merkte ik dat de stiften niet doordrukten en dat het papier in goede staat bleef, zelfs bij meerdere keren kleuren over hetzelfde stukje. Dit is iets wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind, hierdoor hoef je niet zo voorzichtig te zijn met over een zelfde stuk te kleuren. Ook deze plaat vind ik erg leuk geworden.


Doordat de supertips echt een supertip hebben, zijn deze ook ideaal om mee te handletteren. Met de supertips kun je dunne lijnen, maar ook dikke lijnen maken. Als je de stift recht houdt krijg je dunnne lijntjes, echter als je de stift wat schuiner houdt krijg je een mooie dikke lijn. Dus ideaal om handletter creaties te maken.

Ik ben eerst begonnen met een tekst waarvan ik een filmpje van gezien had bij Marijke tekent. Hier laat ze zien, hoe je door middel van alleen de schaduw te tekenen een woord kunt handletteren. Dit vond ik zo leuk uitzien, dat ik dit meteen ben gaan uittesten. Ik ben begonnen met potlood het woord “Hello” te schrijven. Hierna heb ik de schaduw in het zwart aangezet. En vervolgens heb ik met grijs een lijn langs het zwart geplaatst. Hierna heb ik de potloodlijnen uitgegumd. En zie je alleen de schaduw nog van de tekst. Dit is erg goed gelukt. En ook hierbij drukte de inkt van de stiften niet door. Ik heb met het grijs, half over het zwart gekleurd, maar dit was geen enkel probleem.


Hierna heb ik een tekst geschreven in sierlijke letters om het verschil tussen dunne en dikke lijnen duidelijk te krijgen. Bij handletteren maak je normaal de lijnen die je naar beneden maakt dik en de lijnen omhoog maak je dun. Door de stift recht te houden krijg je dunne lijnen door hem schuiner te houden krijg je dikkere lijnen. Dit is in het begin even wennen, omdat dit anders schrijft als met een stift met penseelpunt. Ik heb bij deze tekst gekozen om 2 kleuren te gebruiken.

Conclusie: Ik ben ontzettend enthousiast over de Crayola Supertips. De kleuren zijn erg mooi en helder. De stiften drukten op het gebruikte papier niet door, wat ik altijd een pluspunt vind. Je kunt er hele fijne vakjes mee kleuren, maar ook grote vakken gaat zonder problemen. Doordat je met de punt van deze stiften zowel dunne als dikke lijnen kunt maken, kun je ze ook perfect gebruiken om te handletteren. Ik zal deze stiften nog regelmatig blijven gebruiken bij het handletteren.

Deze Crayola Supertips zijn o.a. te koop bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *