Beautiful Birds and Treetop Treasures

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Pavilion Books ontvingen wij “Millie Marotta’s Beautiful Birds and Treetop Treasures” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Pavilion Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Het nieuwe boek van de auteur van Sunday Times bestseller, Millie Marotta’s Dierenrijk. Treed binnen in de wereld van Millie’s wonderbaarlijke wereld van de  schatten in de boomtoppen en ontdek de vogelnestjes en de vogels die hoog in de boomtoppen vliegen, en de talloze wezens die je in de bomen vind. De geweldige illustraties van vogels als Major Mitchell’s Kakatoe, de roze vliegenvanger, de magnoliazanger, Zilveroortimalia en de Kleine boomgierzwaluw. Net als de mooie vogels van de wereld toont Millie’s mooie style de meest ongebruikelijke wezens die je in bomen tegen komt zoals de boomkikker, suikereekhoorn en de boomkangaroo. Millie’s mooie style is geliefd door duizenden fans over de hele wereld en in dit nieuwe mooie boek zijn er allerlei soorten dieren en planten die erop wachten om ingekleurd te worden. Van kleine instecten, gevleugelde beesten tot  reptielen en knoppen en bloesems. Het regenwoud, bossen en kreupelhout is vol leven en dit boek zorgt gegarandeert voor uren ontspanning en kleurplezier.

Millie Marotta heeft altijd boeken die geïnspireerd zijn op de natuur. Dit zien we ook weer terug in haar boek “Beautiful birds and Treetop treasures”. We hebben al verscheidene boeken van haar gerecenseerd, maar toch lukt het haar om ons iedere keer weer versteld te doen staan van haar tekentalenten. Haar tekeningen worden volgens ons steeds mooier. We zullen eerst enkele voorbeelden uit dit boek laten zien, zodat je een idee krijgt wat je deze keer kunt verwachten.

Nu ben ik natuurlijk ook gaan kleuren. Ik heb eerst een plaat uitgezocht die ik met stift ben gaan kleuren. Doordat de vakjes behoorlijk klein zijn heb ik gekozen voor de Staedtler triplus fineliners. Zelfs de fijne punt (0,4 mm) van de Staedtler fineliners waren soms nog aan de dikke kant voor de vakjes, waardoor ik echt voorzichtig moest kleuren. Waar ik wel verbaasd over was, was dat de inkt doordrukte naar de achterkant. Hierdoor kan ik de plaat die op de achterkant staat helaas niet meer kleuren.


Vervolgens ben ik een plaat gaan kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden erg fijn op het papier. Het pigment hecht makkelijk aan het papier. Doordat het pigment eenvoudig hecht en makkelijk los laat hoefde ik niet veel druk op het potlood uit te oefenen. Wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. Nabewerken vond ik niet nodig, doordat het pigment van deze potloden al dekkend genoeg was.


Conclusie: Ook deze keer heeft Millie Marotta weer mooie platen getekend. Potlood kleurde erg fijn op dit papier. Er was maar weinig druk nodig om genoeg pigment op het papier te krijgen. Nabewerken was hierbij niet nodig. Stiften kleurden ook goed op het papier. Echter had ik wel last van doordrukken. Zelfs de punten van de fineliners waren soms nog aan de dikke kant voor de kleine vakjes van de kleurplaat die ik uitgekozen had. Echter dit boek is zeker weer een aanrader voor de Millie Marotta fans.

Gegevens van dit boek:
Titel: Beautiful Birds and Treetop Treasures
Illustrator: Millie Marotta
Uitgeverij: Pavilion books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 12 x 250 x 250 mm
ISBN: 9781849944434
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *