Christmas winterkleurkaarten


Van BBNC uitgevers/MUS Creatief ontvingen wij de Christmas winterkleurkaarten om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen wij BBNC uitgevers/MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen op internet over deze kaarten: De Winterkleurkaarten van Valerie McKeehan brengen je meteen in winterse sferen en geven je een instant warm gevoel vanbinnen. Deze wereldberoemde chalk-artist geeft op haar eigen vakgebied en in haar eigen stijl vorm aan een prachtige set kleurkaarten. De luxe doosjes met 20 verschillende, inkleurbare winterkleurkaarten bevatten ook 20 bijpassende enveloppen. Verblijd je familie, vrienden en collega’s in de decembermaand eens met een prachtige zelfgekleurde winterkaart! 

Toen we deze kerstkaarten binnen kregen, was ik nog niet echt met kerst bezig. Maar nu de dagen echt koud beginnen te worden, en je de winterjas weer uit de kast kunt halen komt ook kerstmis dichterbij en begin je ook weer aan de periode rond kerstmis te denken en dan natuurlijk ook aan kerstkaarten. Deze kaartjes zijn ongekleurd al heel erg mooi. Het is bijna zonde om ze te gaan inkleuren. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien van deze kerstkaarten.

Ondanks dat ik ze ongekleurd al geweldig vind, ben ik ook gaan kleuren. Ik ben begonnen met potlood. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden goed op dit papier. Je krijgt wel echt een soort krijteffect bij het gebruik van de potloden. Dit vind ik zelf hier wel goed bij passen.


Hierna heb ik een kaart gekleurd met stift. Ik heb gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften hebben een penseelpunt. Door de penseelpunt kun je ook vrij goed heel smalle vakjes kleuren. Dit ging dus ook best goed bij deze kaart. Wellicht had ik beter iets lichtere kleuren kunnen gebruiken zodat de tekst er iets beter uit zou springen.


Omdat de kaartjes enkelzijdig bedrukt zijn, heb ik ook een kaartje gekleurd met de Spectrum Noir Illustrator markers. Deze alcoholmarkers hebben een fijnere punt dan normale alcoholmarkers. Dit zorgt er voor dat je smalle vakjes iets makkelijker kunt kleuren dan met gewone alcohol markers. De smalle lijntjes op het kaartje, zijn echter toch nog te smal voor de markers, dus deze heb ik met gelpennen ingekleurd. De alcoholmarkers drukken natuurlijk wel door naar de achterkant, dus als je deze zou willen versturen, dan zou je er de kaart op een velletje papier kunnen plakken, waar je dan een tekst op zou kunnen schrijven. Zodat je het doordrukken niet meer ziet.


Als laatste heb ik nog een plaat gekleurd met gelpennen, de Gelly Rolly pennen. Doordat in de gelpennen die ik van deze serie heb een glitter verwerkt zit, vond ik deze erg geschikt om een kerstkaart mee in te kleuren. De kerstkaart met de gelpennen vind ik echt goed gelukt en vind ik misschien nog wel het mooist voor de kerst. De glitter geeft de kerstkaart toch net dat feestelijk tintje. Kleuren ging met deze gelpennen erg goed. De fijne lijntjes zijn met gelpennen goed te kleuren en ook grotere vakken kleur je met de gelpennen makkelijk in.

Op de achterkant van het kaartje heb je genoeg ruimte om je kerst en nieuwjaarswensen op te schrijven. Doordat de kaarten verstuurd worden in de bijgeleverde enveloppen kun je de achterkant mooi volschrijven.Je hoeft geen ruimte vrij te laten voor een adres.


Conclusie: Deze kerstkaarten vind ik ongekleurd al erg mooi om te zien. Sommige lijntjes zijn erg fijn om te kleuren en moet je dus echt goed kijken met welk materiaal dit kleurt. Ik vond zelf de ongekleurde kaarten al erg mooi. Wellicht nog mooier als de gekleurde versies. Alle materialen die ik gebruikt heb, kon je goed gebruiken op het papier van deze kaarten. Met deze kaarten stuur je wel een origineel kaartje naar je vrienden, familie en bekenden.

Gegevens van deze kaartenset:
Titel: Christmas winterkaarten
Illustrator: Valerie McKeehan
Uitgever: BBNC Uitgevers/MUS Creatief
Aantal kaarten: 20
EAN Code:9789045322063
Prijs: € 9,99

Deze kaartenset is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & BBNC Uitgevers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *