Spectrum Noir Aquablend Essentials

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Goedkoopstehobby ontvingen we een set Spectrum Noir Aquablend Essentials potloden om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Goedkoopstehobby hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze potloden: Aquablend potloden brengen u alle voordelen die ook de premium Aquarel artiest graag gebruikt, maar met de controle, het gebruiksgemak en het gemak van een potlood. Met alleen de zuiverste hoge kwaliteit pigment, is elke kleur volledig in water oplosbaar voor onovertroffen mengen en dekking. De potloden bevatten pure kunstenaar kwaliteit pigment, volledig in water oplosbaar met geen residu of vlekken. Elk potlood is zacht, 4mm dikke kern met een onberispelijke kleurdekking die moeiteloos zal mengen als het nat is.

 

  • AquaBlend potloden geeft u alle voordelen van een premium Aquarel kunstenaar.
  • 96 kleuren in totaal
  • Met behulp van alleen de zuiverste hoogwaardige pigmenten , is elke kleur volledig oplosbaar in water voor onovertroffen kunnen mengen en dekkingen
  • Zachte, dikke 400mm kern voor naadloos mengen. Mengt moeiteloos als het nat is.
  • Werkt ook perfect met droogkleuren op bv kraft papier.

Ik was erg benieuwd naar deze potloden. We hebben de set essentials ontvangen, deze bevat onder andere een aantal grijstinten en huidtinten. Echter vond ik het te weinig tinten om er een gezicht mee in te kleuren. Dus ben ik begonnen met een mandala te kleuren uit het boek “Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren”. Ik heb zes kleuren uitgezocht om te gaan kleuren. Hier heb ik steeds de randen aan gezet van het vakje wat ik wilde kleuren en heb met een Caran d’ache waterbrush het pigment opgelost en verdeeld. Dit ging zonder problemen. Wel merkte ik, dat ik voorzichtig moest zijn met het water, aangezien het papier ging rullen bij het gebruik van iets teveel water. De kleur komt goed tot zijn recht en geeft een mooie zachte kleur. Ik ben dan ook tevreden met dit resultaat.


Hierna ben ik een plaat van de Millions owls uit de Kleurglossy nummer 7 gekozen. Deze leek me erg leuk, omdat ik de grijstinten hier wel goed bij vond passen. Bij deze kleurplaat heb ik gekozen om de kleur licht over het hele vak in te kleuren. Hierna heb ik ook weer met de Caran d’Ache waterbrush het pigment opgelost. Doordat ik hier de kleur heel licht opgezet heb, zie je ook dat de kleuren lichter worden bij het mengen met water. Echter ook deze lichte kleuren vind ik erg mooi passen bij deze kleurplaat. De blaadjes onder in de kleurplaat heb ik weer wat harder aangezet, omdat ik deze wat feller van kleur wilde hebben. Ook heb ik hierbij gekozen om 2 kleuren over elkaar op te zetten voordat ik er met de waterbrush overheen ging. Dit geeft weer een nieuwe kleur. Dit vind ik persoonlijk een voordeel van aquarelpotloden.

Conclusie: De afgifte van kleur is bij deze potloden erg goed. Je hebt maar weinig pigment nodig om een mooie zachte kleur te krijgen na het bewerken met water. De potloden worden in verschillende sets van 24 potloden geleverd. Deze zijn steeds goed samen te combineren. Dit was de set Essentials. Je hebt ook nog de sets Primaries, Naturals en Florals. In totaal zijn er 96 kleuren verkrijgbaar van deze serie. Ik vind de kleuren van deze Essentials set, erg mooi en houdt van de zachte kleuren die na het bewerken zichtbaar worden.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Goedkoopstehobby.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *