Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 7

Van uitgeverij Personalia ontvingen wij het nieuwste nummer van de Kleurglossy, het enige echte kleurmagazine voor volwassenen, om er een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze uitgave van de Kleurglossy: Wie kent haar niet? Francien van Westering, met haar ongekend populaire column Franciens Katten stond ze maar liefst veertien jaar lang wekelijks in Margriet. Ze is de bekendste kattentekenares van Nederland. In dit nummer heeft KleurGlossy een interview met de illustratrice over haar werk en haar succes. Francien illustreert van alles – zo werkt ze voor een bekend Deens familieweekblad, is ze druk met het illustratiewerk voor haar agenda’s en vult ze een scheurkalender. Daarnaast verschenen van haar een kattenkleurboek én kattenkleurkaarten om te versturen. Om nog mooier te leren kleuren en tekenen vind je bij dit interview haar vijf kleurtips. Natuurlijk publiceren we ook een aantal prachtige kleurplaten van haar hand, je vindt ze op pagina 23 t/m 27. Om in het kattensfeertje te blijven, heeft Melanie van Doepa Creations speciaal voor ons haar duiveltje Doepa in een kattenjasje gestoken. Ken je dit leuke figuurtje nog niet? Maak dan in deze KleurGlossy kennis.
Verder houdt niemand ervan een kat in de zak te kopen, ook niet op het gebied van kleurboeken. Wij van KleurGlossy waren weleens benieuwd hoe het nu staat met de papierkwaliteit van de diverse kleurboeken. Online hoorden we al geregeld gemopper over het papier van kleurboeken en dat van de KleurGlossy. En zeg nou zelf, geen enkele kleurder wil een extreem streperig resultaat met stift of een slechte dekking als je kleurt met potloden. We onderwierpen een selectie kleurboeken in verschillende prijsklassen aan een papiertest. Ook zo nieuwsgierig naar onze conclusie? Lees dan snel verder. We kleurden voor deze test met de prachtige materialen van Caran D’Ache. Wil jij hier ook mee aan de slag? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten voor een leuke actie. We mogen namelijk de door ons gebruikte kleurdozen weggeven aan onze volgers!
En dat is nog niet alles! De blog Kleuren voor Volwassenen heeft samen met Colourstock en Julia Woning een ontwerpwedstrijd bedacht: we zijn op zoek naar hét kleurplaatontwerp van 2017. Ook hier kun je erg leuke prijzen mee winnen. De tien beste ontwerpen worden in de volgende KleurGlossy gepubliceerd. Daar zullen we dus nog eventjes tot september op moeten wachten. Maar met deze tjokvolle katteneditie van KleurGlossy komen jullie vast de zomer wel door! 

Ondertussen ligt nummer 7 al een tijdje in de winkel. We zijn alweer bijna toe aan nummer 8. Maar toch wil ik nog even aandacht besteden aan nummer 7. Nummer 7 heeft onder andere kleurplaten van Francien van Westering, de bekende Francien’s katten kleurplaten. Ik zal jullie even een inkijkje geven in de kleurplaten die zoal in deze kleurglossy staan.

Op de cover vinden we Francien van Westering, dus voor het openslaan wist ik al dat er iets over Franciens katten erin zou staan. Er staat een interview met Francien in, wat ik zelf als kattenliefhebber erg interessant vind. De kleurboeken vind ik ook erg leuk, dus dat deze platen ook in de kleurglossy staan vind ik wel erg leuk. Ook geeft Francien nog 5 tips om beter te kleuren. En dan vooral om katten of mensen in te kleuren. Altijd handig zo’n tips. Vooral omdat katten kleuren toch nog niet zo makkelijk is, heb ik in het verleden ervaren. Dus deze tips ga ik zeker meenemen.

Kleurglossy is zelf een kleurboeken test gaan houden. Ze hebben de test gedaan met de verschillende materialen van Caran d’ache. Wel wil ik hier de kanttekening bij maken dat ook hier het per merk verschillend kan zijn, hoe het kleuren ervaren wordt, daarnaast is persoonlijke voorkeur natuurlijk ook nog belangrijk. Vooral bij stift is het heel afhankelijk van het merk wat je gebruikt of iets doordrukt of niet. Maar doordat ze in alle boeken dezelfde materialen gebruikt hebt, kun je wel goed aangeven welk boek het fijnste werkt met de Caran d’ache producten.

Zoals in ieder nummer vinden we ook Julia Woning weer terug in deze kleurglossy. Deze keer heeft ze het over het verfraaien van de achtergrond. Het is ook deze keer weer een heldere en duidelijke uitleg. Hierdoor krijg je toch vaak net wat extra ideeën waarmee je je kleurplaat wat kunt opleuken. Al hoewel ik vaak een plaat al af vind, zonder dat ik iets aan de achtergrond doe. Vaak vind ik de achtergrond te druk als deze bewerkt wordt. De achtergrond met de tekst die Julia gemaakt heeft vind ik wel erg mooi deze keer.

Ook deze keer hebben we zelf weer een review aangeleverd voor de Kleurglossy. Deze keer hadden wij gekozen voor het boek “Vivi Söker en Vän Målarbok”, ondertussen is deze ook bij BBNC verschenen als Droomreis. Het boek is geïllustreerd door Maria Trolle, en onze review kun je natuurlijk in de Kleurglossy lezen maar ook hier op de website.

De kleurglossy is naast de leuke artikelen ook interessant vanwege de kleurplaten die er in staan. Ik ben dan ook nog gaan kleuren. Ik heb een plaat uitgekozen van “Droomreis”. Ik ben begonnen met stift en heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush pens. De stiften kleurden erg fijn op het papier. En ondanks dat deze stiften wat natter zijn, dan gewone stiften had ik geen last van doordrukken. De inkt droogde mooi op en ik ben dan ook tevreden met het resultaat.


Hierna heb ik nog een plaat uitgekozen om in te kleuren met potloden. Hierbij heb ik gekozen voor een plaat van “Ontwerpers in beeld”, namelijk “DoepaCreations” door Melani Mulder. Deze plaat vond ik erg leuk en vrolijk dus ben ik deze gaan kleuren. Ik heb gekleurd met Caran d’ache Pablo en Koh-I-Noor Polycolor potloden. Deze kleurden beiden erg fijn op dit papier. Het pigment werd makkelijk aan het papier afgegeven en ook nabewerken was hierdoor niet nodig. Ik ben dan ook met deze plaat erg tevreden.


Conclusie: Ik kreeg steeds meer het gevoel dat de Kleurglossy nu zijn definitieve vorm gevonden heeft en hier ook tevreden mee is. Het heeft ondertussen een aantal vaste rubrieken en thema’s waar je de Kleurglossy aan herkent. De kleurplaten zijn afwisselend en door het thema “ontwerpers in beeld” krijgen ook de minder bekende illustrators een platform. Wil je naast kleuren, ook lezen over dingen die wat kleuren te maken hebben? Dan is de Kleurglossy zeker een tijdschrift voor jou.

De kleurglossy is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Kleurglossy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *