Čarovné Lahodnosti

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Klára Marková ontvingen wij het boek “Čarovné Lahodnosti” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Klára Marková hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet (Vrij vertaald): Een mooi Tsjechisch kleurboek met origineel handgemaakte illustraties die verbonden worden door een mooi verhaal. De kleurplaten zijn enkelzijdig bedrukt zodat u elk gewenst materiaal kunt gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn, dat de inkt doordrukt naar de achterkant. Aan de achterkant vind je onder aan de pagina een kleine afbeelding van een huis met een paddenstoel waarbij je kunt schrijven, wie, waarmee en wanneer de kleurplaat gekleurd is. Het biedt ook voldoende ruimte voor een kort verhaaltje of een kort dagboek of iets dergelijks. Wat je dacht tijdens het kleuren en waar je met je gedachten heen ging tijdens het kleuren. Het boek is met enorm veel liefde en een goed gevoel voor details gemaakt. Het is een mooi en luxe cadeau voor een creatieve geest. Het boek is gebonden en heeft gouden details op de voor-, achter- en zijkant. Het papier is van hoge kwaliteit in een romig witte kleur. Het boek heeft 96 pagina’s met 49 kleurplaten.

Ik heb al veel mooie platen van Čarovné Lahodnosti voorbij zien komen op internet. Dus ik was ook erg benieuwd naar dit boek. Toen het boek bezorgd werd, ben ik eerst eens door het boek gaan bladeren. Als eerste kwam ik drie losse boekenleggers van Klára tegen, die ook nog in te kleuren zijn, daarnaast had Klára ook een leuke boodschap in het kleurboek geschreven wat natuurlijk extra leuk is.

De stijl van Klára Marková doet mij persoonlijk een beetje denken aan Maria Trolle. En die kleurplaten vind ik persoonlijk altijd erg mooi.  Ik zal jullie eerst een aantal voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee krijgen wat voor kleurplaten in dit boek staan:

Ik heb als eerste een kleurplaat uitgezocht van een “woonkamer”, aangezien ik deze er erg leuk vind uitzien. Qua materiaal is mijn keuze gevallen op de Kuretake zig clean color real brush pens. Deze stiften zijn een beetje natter en het is dus altijd afwachten of dit goed en fijn kleurt op het papier. Ik moet zeggen, ik ben erg verrast door het papier. Het kleurt erg fijn, niet vlekkerig en de kleuren worden mooi weergegeven op het papier, ook als ik vaker over dezelfde plek kleur, blijft het papier in perfecte staat. Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat van deze kleurplaat.

Na de stiftplaat ben ik een nieuwe kleurplaat uit gaan zoeken om uit te gaan testen met kleurpotloden. Mijn keuze was snel gemaakt en ben voor een kleurplaat gegaan waar een soort klok opstaat waar een boom in groeit, ik vond dit erg grappig uitzien. Als materiaal heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Het kleuren op dit papier ging erg fijn, wat ik ook erg fijn vond was dat ik niet veel druk hoefde te zetten. Ook met laagjes werken ging zonder probleem en het papier bleef in goede staat. Ik heb ervoor gekozen om niet na te bewerken aangezien ik zonder bewerken al erg tevreden was met het resultaat.

Achter op elke plaat is een plekje waar je bijvoorbeeld je naam, de datum of het materiaal wat je gebruikt hebt kan noteren. Dit vind ik persoonlijk nog wel eens makkelijk, vooral als je veel verschillende materialen in huis hebt.

Conclusie: De materialen die ik gebruikt heb, zowel potlood als stift, kleuren erg fijn op dit roomkleurige papier. De papierkwaliteit is zorgvuldig gekozen. Ook bij meermalen over dezelfde plek kleuren met stift blijft het papier in perfecte staat. Ik ben fan! Mocht je de tekenstijl van Klára Marková ook leuk vinden, net als ik, dan zou ik dit boek echt aanbevelen, alleen al vanwege de geweldige papierkwaliteit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Čarovné Lahodnosti
Illustrator: Klára Marková
Uitgever: Klára Marková
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 25,4 x 21,6 X 1,5 cm
ISBN: 9788027000272
Prijs: $ 28,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *