Tijdperk

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het “Tijdperk kleurboek” geïllustreerd door Hanna Karlzon om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit kleurboek: In ‘Tijdperk’ neemt Hanna Karlzon je mee op een avontuurlijke reis door de vier seizoenen. Dwaal mee door een prachtige fantasiewereld gevuld met droomachtige bossen, fleurige bloemen, gedetailleerde dieren en insecten en krachtige vrouwen. Vang elk seizoen in de mooiste kleuren, van het diepste groen van de lente tot het koudste blauw van de winter. Kun jij ontdekken bij welk seizoen elke tekening hoort?

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers ‘Dagdrömmar’, ‘Sommarnatt’ en ‘Magisk Gryning’ die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en uit haar eigen verbeelding. Hanna houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen en gebruikt het liefst Oost-Indische inkt. Ze voegt bovendien graag een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe aan haar werk.

Ik vind de illustraties van Hanna Karlzon altijd erg mooi dus toen we het boek “Tijdperk” ontvingen, ben ik er meteen in gaan bladeren. Er staan weer erg mooie illustraties in. Je herkent ook meteen de tekenstijl van Hanna Karlzon in de illustraties. Ik zal je eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien.

Nadat ik door het boek gebladert had, heb ik eerst een plaat uitgezocht die ik met potlood wilde kleuren. Hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Het papier pakt het pigment van deze potloden goed op. Doordat de kleur meteen dekkend was, hoefde ik niet na te bewerken. Ik heb deze plaat met veel plezier gekleurd.


Hierna ben ik natuurlijk ook nog met stift gaan kleuren, want het is altijd de vraag of stift net zo fijn zal werken als dat potlood gedaan had. Het papier voelde dik aan, dus ik had goede hoop dat stift ook goed zou gaan. Ik heb gekleurd met de Zig clean color real brush pens. Deze stiften kleurden inderdaad erg fijn op dit papier. De inkt droogde mooi op en ondanks dat deze inkt wat natter is als vele andere soorten stift had ik geen last van doordrukken. Ook bij meerdere keren over één plek gaan met stift was voor het papier geen enkel probleem. Het papier blijft in uitstekende vorm. Dus ook deze test kon het papier zonder problemen aan.


Conclusie: Voor het boek “Tijdperk” is kwaliteitspapier gebruikt. Zowel potlood als stift kleuren erg fijn op dit papier. Door de dikte van het papier heb je met stift ook geen last van doordrukken. Wat natuurlijk een groot pluspunt is. Het papier houdt zich ook goed als je met stift meerdere keren over een zelfde plek kleurt. De illustraties uit het boek “Tijdperk” hebben de duidelijke hand van Hanna Karlzon.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tijdperk
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 20 x 257 x 217 mm
ISBN: 9789045321882
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Alles voor kleuren & Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *