Spectrum Noir Metallic potloden

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.


Van Goedkoopstehobby ontvingen wij een set Spectrum Noir metallic potloden om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Goedkoopstehobby hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze potloden: Deze metallic potloden van Spectrum Noir zijn een gloednieuwe toevoeging aan het assortiment van onze Spectrum Noir potloden. Ze zorgen voor een fantastische kleureffect op zwart of donker papier.

Deze nieuwe premium kwaliteit potloden zijn beschikbaar in 12 verschillende kleuren, verpakt in een luxe blik.

Ik was erg benieuwd naar deze potloden. De potloden zijn slanker dan de Spectrum Noir Colourblend, maar liggen wel erg fijn in de hand. Het hout is zwart, wat de potloden een aparte uitstraling geeft. Deze metallic potloden hebben een mooi kleuren pallet. De kleuren die we tegenkomen zijn: Goud, zilver, nikkel, mica, Rose goud, blauw, lichtblauw, groen, geel, violet, lila, pink. Eerst even de kleuren uitgetest en wat mij meteen opviel, is dat de kleuren erg mooi uitkomen.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren met deze potloden. Ik heb eerst een plaat uitgezocht uit “Het enige echte mandala kleurboek om te versturen”.  De potloden kleurden erg fijn op dit papier. Wel moest ik regelmatig mijn punt opnieuw slijpen, omdat, als je een scherpe punt hebt, de punt erg snel afbrokkelt, doordat de potlood toch iets vetter is. Dit is wel een klein minpuntje, want als je kleine vakjes wilt kleuren is een scherpe punt wel makkelijk. Echter ondanks dat, kleurden deze potloden goed op het papier van deze mandalakaartjes. Ook hecht het pigment goed op het papier, waardoor nabewerken niet nodig is. Ik ben tevreden met dit resultaat.

Hierna heb ik een plaat uitgezocht en uitgeprint op normaal printerpapier. Omdat ik uit wilde testen hoe de potloden zich op dit papier zouden verhouden. Ook hier hecht het pigment goed op het papier. Ook hier was nabewerken niet nodig. Ik heb deze plaat dan ook met plezier gekleurd.

Conclusie: Ik ben erg positief over deze Metallic potloden. Ik heb al regelmatig metallic potloden gehad die tijdens het kleuren heel weinig kleur afgaven, echter bij deze Spectrum Noir Metallic potloden heb je daar geen last van. De kleur wordt goed afgegeven en het pigment hecht goed aan het papier. Als je op zoek bent naar metallic kleurpotloden, die voldoende kleur afgeven, kan ik deze zeker aanraden.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Goedkoopstehobby.

One thought on “Spectrum Noir Metallic potloden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *